Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Drie vrouwen gaan Fasos leiden

Drie vrouwen gaan Fasos leiden

Photographer:Fotograaf:

archief Fasos-weekly

MAASTRICHT. Het nieuwe faculteitsbestuur van cultuur- en maatschappijwetenschappen (Fasos) bestaat geheel uit vrouwen. Zoiets is niet eerder voorgekomen aan de Universiteit Maastricht. Bovendien hebben ze alledrie een buitenlands paspoort.

Het nieuwe bestuur, dat op 1 september 2020 officieel begint, is daarmee ook het meest internationale aan de UM tot nu toe. Het wordt aangevoerd door decaan Christine Neuhold (Oostenrijk), hoogleraar EU Democratic Governance en directeur van de UM Campus Brussel. Prof. Sally Wyatt (Canada) - zij is hoogleraar Digital Cultures en stond aan de wieg van de bachelor Digital Society die in september 2019 van start ging - neemt de portefeuille onderzoek voor haar rekening, en dr. Giselle Bosse (Duitsland), gespecialiseerd in EU External Relations en directeur van de researchmaster European Studies, neemt de portefeuille onderwijs op zich.

Zij nemen met ingang van het nieuwe academsich jaar de taken over van Sophie Vanhoonacker (decaan), Jessica Mesman (onderwijs) en Thomas Conzelmann (onderzoek).

Riki Janssen

 

 

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)