Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Veel clicks voor universiteits- en hogeschoolmedia in crisistijd

NEDERLAND/MAASTRICHT. Universiteits- en hogeschoolmedia trekken in de coronacrisis veel lezers. Bij de meeste redacties werden in maart alle records gebroken, blijkt uit een rondgang van het HOP onder 14 hoofdredacteuren.

De coronacrisis heeft het hoger onderwijs volledig op zijn kop gezet. Prangende vragen stapelen zich in rap tempo op en studenten en medewerkers zijn op zoek naar antwoorden. Hoe moet het nu verder met onderwijs en onderzoek?

Records

Het is een ongekende situatie, die niet alleen de landelijke nieuwsorganisaties maar ook universiteits- en hogeschoolmedia uitzonderlijk hoge bezoekersaantallen oplevert. Maar liefst 11 van de 14 redacties zagen in maart een (forse) toename.

Observant telde 25 procent meer unieke bezoekers dan in maart 2019. Het Rotterdamse Erasmus Magazine bijvoorbeeld trok in de eerste vier maanden van 2020 al meer bezoekers dan anders in een jaar. Vox (Radboud Universiteit) noemt maart de “best bezochte maand ooit”, bij de Groningse UKrant zijn “alle records verbroken” en Delta (TU Delft) heeft 42 procent meer pageviews dan in dezelfde periode vorig jaar. 

Druk

De meeste redacties ontvangen van studenten en docenten bovendien meer reacties en ingezonden stukken, via de mail en social media. Inmiddels lijken de bezoekersaantallen wat te stabiliseren, zien de hoofdredacteuren. Maar het is nog altijd drukker dan normaal.

Een aantal hoofdredacteuren schat dat sinds medio maart minstens 80 procent van hun berichten verband houdt met de coronacrisis. Bij de meeste media ligt dat aandeel nog hoger, tot zelfs 95 procent.

HOP, Evelien Flink

Lees het uitgebreide verhaal

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)