Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Coronacrisis: zonder bachelordiploma toch naar de master

UM: minimaal 48 studiepunten laatste jaar moeten binnen zijn

MAASTRICHT. De bachelorstudent die bijna alle studiepunten - minimaal 80 procent: 48 ECTS - van zijn laatste jaar heeft gehaald, mag anders dan anders in september aan een masteropleiding in Maastricht beginnen. Dat heeft het college van bestuur besloten.

Deze versoepeling heeft alles te maken met de coronacrisis. Normaal gesproken kan een student pas starten als hij het bachelordiploma op zak heeft. Maar omdat de coronacrisis hoogstwaarschijnlijk bij tal van studenten voor studievertraging gaat zorgen, geldt er komend studiejaar een zogenoemde zachte knip: wie nog maximaal 12 ECTS-punten (van de 60) uit het laatste jaar moet halen (de vroegere jaren moeten zijn afgerond), mag door naar de master. Deze maatregel werd enkele weken geleden al aangekondigd door decaan Peter Møllgaard tijdens een faculteitsraadvergadering van de School of Business and Economics. Navraag leerde toen dat het plan nog niet was “uitgekristalliseerd”, aldus Møllgaard.

De regeling geldt zowel voor studenten van de UM als van zusterinstellingen in binnen- en buitenland. Wie zich via een pre-master of schakelprogramma voorbereidt op een masterstudie, hoort van de opleiding of hij kan starten. Ook hier geldt de 80 procentsnorm als leidraad. Alle andere eisen, denk aan talenkennis, blijven van kracht.

Wil een masteropleiding een ruimere norm hanteren, dan kan dat, schrijft het college van bestuur. Al moet het wel “haalbaar” zijn.

Het is de bedoeling dat alle studenten die zonder diploma doorstromen naar de master, komend studiejaar alsnog hun bachelorbul halen. Wanneer precies, spreekt de student af bij de start van de opleiding.

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)