Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Solo-roeiers mogen weer aan de slag bij Saurus

Solo-roeiers mogen weer aan de slag bij Saurus

Photographer:Fotograaf:

Observant

MAASTRICHT. Studentensportvereniging Saurus is (gedeeltelijk) open. Eenpersoonsboten (skiffs) mogen weer het water op. De roeiers moeten zich wel aan een strikt corona-protocol houden. Daarmee is Saurus de eerste Maastrichtse studentensportvereniging die weer aan de slag kan. De verwachting is dat andere verenigingen binnenkort zullen volgen.

Saurus, in samenwerking met de Maastrichtsche Watersport Club, diende vorige week al een protocol met veiligheidsmaatregelen in bij de gemeente. Ook het crisismanagementteam van de universiteit heeft ernaar gekeken. Beide instanties keurden de maatregelen die afstand en hygiëne moeten garanderen goed.

“We hadden een landtrainingsschema opgesteld voor onze wedstrijdroeiers, dus er is veel hardgelopen en gefietst de afgelopen tijd”, zegt voorzitter Rosalie Bovy. “Ook hebben we ze onze roeimachines meegegeven voor thuis, maar we zijn erg blij dat er nu weer op het water geroeid kan worden.”

Ondertussen wordt er door UM Sport en de andere studentensportverenigingen hard gewerkt om voor andere buitenactiviteiten – en mogelijk zwemmen, de enige indoorsport waarvoor door het kabinet een uitzondering gemaakt is – ook protocollen op te stellen. Naar verwachting kunnen er volgende week meer sporten (beperkt) van start.

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)