Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Verlangen naar het geouwehoer op de redactie

Verlangen naar het geouwehoer op de redactie

Photographer:Fotograaf:

Simone Golob

Ik hoop dat we deze zomer op vakantie kunnen, ‘gewoon’ naar een camping in Zuid-Frankrijk. Even weg van het huis waar ik nu al negen weken bijna onafgebroken vertoef, een andere omgeving, de zinnen verzetten. Of het erin zit? Het gaat erom spannen.

Ik zie ook uit naar een normale redactievergadering met geouwehoer, flauwe grappen, het kritisch doornemen van de laatste krant en een overdosis aan koffie. Of dat erin zit? Jazeker. Het duurt nog even, maar voor de zomer staat er één vergadering gepland op onze vertrouwde redactie aan het Sint Servaasklooster (SSK). Het mag (na enkele mailtjes over en weer met Facility Services; het gebouw is officieel dicht) en is ook verantwoord (lees: corona-proof) want onze ruimte is het type kantoortuin, heel ongezond volgens nogal wat kantoordeskundigen, maar nu verdomd handig. Die anderhalve meter afstand is geen punt, vierkante meters genoeg.

Het is meteen ook onze laatste vergadering op het SSK. Eerste agendapunt is de verhuizing naar - ja de kogel is door de kerk - de Lenculenstraat. Wat moet mee, wat is afgeschreven en kan weg en wie pakt wanneer zijn spullen in? Niet allemaal tegelijk uiteraard, dan is die 1,5 meter te snel vergeten.

We nemen dan de gelegenheid te baat om ook onze website onder de loep te nemen. Nu we sinds de lockdown alleen online uitkomen groeit het aantal bezoekers als een speer. Heel mooi, daar zijn we uiteraard blij mee. Je wilt immers gelezen worden. Maar door het intensievere gebruik van de site, zien we steeds beter de sterke en vooral zwakke punten. Het gemopper is dan ook niet van de lucht. Over nieuwsberichten die veel te snel (soms al na een paar uur) van de homepage verdwijnen en dus letterlijk uit het zicht raken. Over mooie achtergrondverhalen die in het ‘oude normaal’ ruim baan kregen op de middenpagina, maar het nu moeten doen met een hoekje op de site. Over studenten en staf: hoe bereiken we hen nu we zonder papieren krant letterlijk veel minder zichtbaar zijn? Over onze wekelijkse nieuwsbrief die we in deze papierloze tijden graag breed onder de aandacht van studenten en staf zouden willen brengen. En dan is er nog een doorn in het oog: www.observantonline.nl op de mobiele telefoon. Dat werkt niet goed, is niet meer van deze tijd. De bezoeker kan niet in een oogopslag zien wat het belangrijkste nieuws is en scrollt zich rot. Ook dat moet anders.

Zo heeft opnieuw ieder nadeel zijn voordeel. Door deze coronacrisis weten we veel scherper waar het heen moet met de nieuwe nog te bouwen site. Het zou mooi zijn als die voor kerst de lucht in kan.

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)