Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

“Gelukkig hoef ik nu nog niet op zoek naar een baan”

“Gelukkig hoef ik nu nog niet op zoek naar een baan”

Photographer:Fotograaf:

archief NvN

(Master)studenten in tijden van corona

Ze had zich haar laatste weken in Maastricht heel anders voorgesteld: gezellig op een terrasje, uit eten, of met vriendinnen in de tuin van haar studentenhuis chillen. Maar na vier jaar studeren woont Noortje van Nunen (21) tijdelijk weer bij haar ouders in Wilnis. “Ik heb in Maastricht hele mooie vriendschappen opgebouwd en in plaats van een mooi uitwuiffeest zien we elkaar nu nauwelijks. Daar baal ik wel heel erg van.”

Van Nunen zit echter niet bij de pakken neer. Ze volgt de master Strategic Marketing en is zeer tevreden over hoe de universiteit met de crisis omgaat. “Ik was onderdeel van een testgroep voor het vak Marketing Innovation Management. De staf had een online hackathon (een probleem oplossen binnen een dag) georganiseerd. In dit geval moesten wij bedenken hoe het toerisme in Maastricht tijdens corona redelijk op peil kon blijven. De hackathon duurde van negen tot vier, het was super georganiseerd. Normaal zou je een hele dag in het SBE-gebouw aan het werk zijn, nu deden we het allemaal van huis uit.”

Haar laatste vak en thesis gaat ze online afronden. Geen studievertraging, maar toch heeft ze de plannen na het behalen van haar diploma gewijzigd. “Eigenlijk zou ik een stage doen in Spanje. Dat lijkt me toch niet verstandig. Nu ben ik op zoek naar een marketingstage in de buurt van mijn ouders. Hopelijk kan ik volgend jaar alsnog een talencursus in Spanje doen. Ook hoop ik nog een tweede, buitenlandse master te kunnen volgen aan Copenhagen Business School. Vandaar dat ik nu een tussenjaar neem.”

Veel stress heeft ze niet door de lock down. “In het begin vond ik het moeilijk, maar ik ben er gewend aan geraakt. Ik vul mijn dagen met studeren, koken en lezen. De tijd gaat snel.” Helpt het dat ze nog niet hoeft te solliciteren? “Het lijkt me niet fijn om nu op zoek te gaan naar een baan. Er zijn niet veel vacatures.”

Ook haar nevenactiviteiten liggen niet stil. “Ik ben bestuurslid van AIESEC, een studentenorganisatie die vrijwilligersprojecten en stages in het binnen- en buitenland regelt. Ik voel me trots als ik zie hoe we verbonden blijven tijdens de crisis. Wekelijks hebben we een teammeeting, waarbij steeds iemand anders een training verzorgt over bijvoorbeeld positief blijven en tijdmanagement. Ze zijn van hoog niveau. Zelfs leden die nog nooit een training hebben gegeven doen mee. Echt knap.”

Lieve Smeets

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)