Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

"Als tienjarige jongen wist ik al wat het logo van Hermès was"

"Als tienjarige jongen wist ik al wat het logo van Hermès was"

Photographer:Fotograaf:

Loraine Bodewes

(on)gewoon

Thom Metselaar (21, Nederlands), tweedejaars International Business, omschrijft zijn stijl als “basic streetwear gefocust op schoenen”. 

35 paar
“Schoenen vind ik het belangrijkste onderdeel van mijn outfit. Ik kies een kleur waar ik op die dag zin in heb en baseer de rest van mijn kleding daarop. Momenteel heb ik 35 paar sneakers. Hier geef ik makkelijk het meeste geld aan uit per maand. Ik heb bijvoorbeeld een paar Jordan 1 ‘Bred’ (de allereerste Jordan 1) maar ook Off White x Nike en Adidas Yeezy 350. Op Instagram (@thomasonmetselaar) laat ik ze vaker zien. Al sinds mijn veertiende ben ik geïnteresseerd in verschillende soorten sneakers. Dat opende voor mij de wereld naar streetwear. Deze stijl komt voort uit verschillende sporten, zoals basketbal en skateboarden, maar ook uit muziekstijlen. Ik hou zelf van basketbal en hiphop. Mijn liefde voor kleding, sport en muziek hangt dus allemaal met elkaar samen. ”

Tweedehands
“Ik koop bijna alles tweedehands. Zo betaal ik nooit de volle prijs voor duurdere merken. Ik vond bijvoorbeeld een tweedehands hemd van Ralph Lauren voor minder gelddan een gloednieuwe bij Zara. De trui die ik nu draag is van Burberry. Daar heb ik tweehonderd euro voor betaald, terwijl een nieuwe al snel vijfhonderd kost. Je moet wel actief zoeken op Facebook en in WhatsApp-groepen om koopjes te vinden. En je moet oppassen dat je niet per ongeluk een neppe variant koopt.”

Persoonlijkheid
“Kleding zegt veel over je persoonlijkheid en over hoe verzorgd je bent. Ik waardeer het als je aan andere mensen kan zien dat ze veel moeite in hun outfit hebben gestoken. Mijn beste vrienden zijn er op verschillende manieren ook mee bezig. Ze dragen niet allemaal streetwear, maar hebben er wel interesse in. Soms vragen ze advies aan mij. Dat is wel ironisch, want op de middelbare school vonden veel mensen mijn stijl raar.”

Merken
“Mijn moeder droeg altijd veel merken en heeft er veel verstand van. Ik ben er eigenlijk mee opgegroeid. Als tienjarige jongen wist ik al wat het logo van Hermès was. Merken herken ik nu dus meteen. Zo zag ik heel snel dat een vriendin een tas van Gucci droeg. Haar eigen vriendinnen viel het pas later op. Items die goed bij mijn eigen stijl passen behoren vaak tot een van deze merken. Zij spelen een belangrijke rol binnen streetwear. Na mijn studie hoop ik iets bij een groot merk te kunnen doen, bijvoorbeeld brand manager bij Nike of Dior. Een creatieve baan binnen zo’n bedrijf lijkt me ook leuk.”

Overdressed
“Als ik moet kiezen, ben ik liever overdressed dan underdressed. Met een outfit die eigenlijk too much is voor de gelegenheid maak je altijd een statement. Ik heb verschillende outfits die bij elke gelegenheid wel passen, zoals een lange jas met Chelsea boots en een coltrui. Dan loop je nooit het risico dat je over- of underdressed bent.”

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)