Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

De handen vol, ook in coronatijd

De handen vol, ook in coronatijd

Stage, scriptie, studie, politiek. Het zijn maar enkele dingen waar Jonathan Felix, masterstudent Recht en Arbeid, zich momenteel mee bezig houdt. Ook in coronatijd heeft hij zijn handen vol. “Drie dagen in de week loop ik op afstand stage bij Hogeschool Zuyd. Ik volg nog twee vakken voor mijn master en schrijf in het weekend aan mijn scriptie. Daarnaast werk ik voor de VVD in het Limburgs Parlement.” Felix noemt het ‘druk maar combineerbaar, al voelt het wel onwennig om de hele dag tijd thuis te zitten als je dat eerder nooit deed.’

“Heel veel kan niet,” vervolgt de masterstudent. “Maar organisaties schakelen goed om. Dat vind ik het mooie eraan.” Zo had hij eigenlijk een practicum voor één van zijn laatste vakken. “Dat is nu een schriftelijke opdracht. Ook heb ik openboektentamens. Het onderzoek dat ik op Hogeschool Zuyd uitvoer kan vanuit thuis worden gedaan. Alles wat ik vroeger op kantoor of de universiteit deed, gaat nu gewoon thuis door.”

Ook zijn politieke leven als medewerker bij de VVD is niet stil komen te liggen door corona, integendeel: “In het begin werd alles meteen digitaal, zoals voorbereidingen en vergaderingen. Deze maand gaan we de fysieke vergaderingen weer oppakken. Het is een kwestie van afspraken maken en maatregelen treffen. Normaal zouden we met z’n drieën op het kantoortje zitten, maar dat is te klein om gepaste afstand te houden. Dat is een kwestie van goede onderlinge afspraken maken.  Ook zouden we in normale tijden op werkbezoek gaan bij ondernemers die getroffen zijn door de crisis. Nu organiseren we een online talkshow op Facebook en YouTube met deze ondernemers.”

Felix probeert in coronatijd alsnog zijn steentje bij te dragen aan de maatschappij. “Ik ben voorzitter van de LEO Club in Sittard-Geleen. Met een groep jongeren organiseren we activiteiten voor het goede doel. Normaal gesproken hadden allerlei evenementen op de planning gestaan. Nu bedenken we acties die ook tijdens corona mogelijk zijn, zoals zelf een rally rijden en picknicken.”

Negatief over de situatie is hij niet. “Het is jammer, maar ik ben positief ingesteld. Het gaat goed met mij. Niemand in mijn omgeving heeft corona gehad. Je loopt tegen nieuwe dingen aan, je past je aan en leert ervan. Dat hoop ik mee te nemen naar een tijd ná corona.” 

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)