Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

"Ik baal vooral dat ik niet heb kunnen zien hoe het er in een ziekenhuis aan toe gaat"

"Ik baal vooral dat ik niet heb kunnen zien hoe het er in een ziekenhuis aan toe gaat"

Een onderzoeksstage in het ziekenhuis. Voor Sabine Kemper, masterstudente Healthcare Policy, Innovation and Management, had dit de uitgelezen kans moeten zijn om praktijkervaring op te doen. Vanwege de crisis is er nu geen plek meer voor haar. “Dit was de enige optie tijdens mijn hele bachelor en master om een stage te volgen. Maar dokters hebben het te druk en het afnemen van interviews voor mijn thesis is te riskant. Ik kan wel vanuit huis werken voor het ziekenhuis, maar niet zoals verwacht.”

Haar scriptie heeft ze helemaal omgegooid. “Ik maak nu gebruik van een mixed method: mijn onderzoek bestaat nog maar uit vier interviews, de rest is gebaseerd op data. Het nieuwe onderwerp is prima, maar ik baal vooral dat ik niet heb kunnen zien hoe het er in een ziekenhuis aan toe gaat. Het is een afwijkende sector die op zichzelf staat en veel hiërarchie kent. Je moet maar net van die werksfeer houden.”

Kemper was van plan om met een traineeship bij een bedrijf te beginnen na het behalen van haar diploma. Ook dat is nu onzeker. “Tijdens het traineeship houd je je bezig met projecten binnen verschillende zorginstellingen, zoals de GGZ of het ziekenhuis. Het is mogelijk dat ik pas in oktober of november kan beginnen. Veel trainees die al bezig waren, zitten nu ook thuis. Maar ik ben een positief persoon, dus heb goede hoop dat alles wel losloopt.” 

Naast haar stage heeft ze ook haar reis naar Colombia af moeten zeggen. “Ik zou met mijn vriend gaan rondtrekken. In juli stond Colombia op de planning, maar dat gaat sowieso niet meer door. We wachten nu af of we toch nog naar Peru kunnen in augustus en september.” Ook heeft ze al plannen voor na de reis, ongeacht of het doorgaat. “Ik ga op zoek naar een baantje voor twee maanden, bijvoorbeeld in de horeca. Dan ben ik toch nog bezig voordat mijn traineeship begint.”

De positieve instelling van Kemper klinkt door de telefoon. “We hebben het beter dan in andere landen. Je kan er maar beter het beste van maken.” Lachend: “Zoals het liedje uit High School Musical luidt: we’re all in this together.

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)