Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Black Lives Matter-demonstratie rustig verlopen

Black Lives Matter-demonstratie rustig verlopen

Photographer:Fotograaf:

Joey Roberts

MAASTRICHT. Zo’n 1400 mensen hebben gisteren (zondag) op de Griend geprotesteerd tegen racisme en politiegeweld. Onder hen ook veel (internationale) studenten.

Om de 1,5-meter afstand te bewaren had de organisatie van tevoren cirkels op het gras getekend. De deelnemers werd gevraagd daarin te blijven zitten. Dat lukte prima. Men luisterde naar de toespraken (voor degenen die te ver weg zitten te volgen via een livestream) en hield borden met teksten als ‘The colour of my skin is not a crime’ en ‘How many weren’t filmed?’. Hier en daar knielden mensen, een steunbetuiging aan de Amerikaanse demonstranten, en gingen vuisten de lucht in.

Het was de tweede demonstratie in het kader van Black Lives Matter in Maastricht. De eerste was vorige week maandag op de Markt. Daar kwamen ongeveer tweehonderd mensen op af. Over de hele wereld zijn de afgelopen week protesten gehouden tegen racisme en politiegeweld. Aanleiding is de dood van de Amerikaanse George Floyd, die stierf nadat een agent tijdens zijn arrestatie bijna negen minuten lang zijn knie op zijn nek hield.

Observant sprak eerder met studenten over de demonstraties en wat er aan de Universiteit Maastricht verbeterd kan worden op het gebied van inclusiviteit. Dat artikel is hier te lezen.

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)