Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

"Soms voel ik me eenzaam”

"Soms voel ik me eenzaam”

In maart stond Belén Sánchez Ortigosa, masterstudent Strategic Marketing, voor een hels dilemma: pakt ze het vliegtuig naar Madrid om bij haar familie te zijn, of blijft ze in Maastricht tijdens de lockdown? Ze koos voor de tweede optie. “Ik moest heel snel handelen. Steeds meer vluchten werden geannuleerd. Ik denk dat ik een goede keuze heb gemaakt, maar ik mis mijn familie heel erg. Soms voel ik me eenzaam.”

Sánchez Ortigosa was tijdens Kerstmis voor het laatst in Spanje. “Mijn ouders zouden me met Pasen komen opzoeken in Nederland, maar net toen stond opeens alles op z’n kop. Ik durfde ook niet terug naar Spanje. De situatie was daar al veel erger dan hier. Op het vliegveld loop je een groot risico en ik was bang om mijn ouders te besmetten.” Nu de situatie beter onder controle is, wil ze binnenkort graag terug naar Madrid. “Ik ben al op zoek naar vluchten. Hopelijk kan ik in juli terugvliegen, zodat ik de zomer met mijn familie kan doorbrengen.”

Heeft ze plannen om na de zomer terug te keren naar Nederland? “Ik kom pas terug als ik een plan heb. Normaal gesproken zou ik een programma volgen waarbij je stageloopt en je thesis schrijft. Het thesisonderwerp heeft betrekking op wat je tijdens je stage onderzoekt. Na afloop van zo’n stage is het normaal dat je een baan aangeboden krijgt. Vanwege de crisis was het onmogelijk iets te vinden. Ik ben alsnog bezig met mijn thesis, maar ook op zoek naar een nieuwe stage voor werkervaring.”

Toch heeft de crisis haar ook nieuwe, positieve dingen gebracht. “Onder de mensen komen vind ik geweldig. Van het een op het andere moment kon dat niet meer. Ik probeer nu meer tijd in mijn eentje door te brengen. Zo speel ik weer gitaar en lees ik meer. Als ik toch op zoek ben naar sociaal contact, bel ik vrienden op. Mijn huisgenootjes zijn gelukkig ook allemaal in Maastricht gebleven. We brengen nu juist meer tijd met elkaar door.” Eén van haar favoriete quarantaineactiviteiten? “Meedoen aan een online pubquiz! En dan vooral die over films of willekeurige feitjes.”

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)