Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Op uitwisseling? Dat kan straks ook bij een andere UM-faculteit

Op uitwisseling? Dat kan straks ook bij een andere UM-faculteit

Photographer:Fotograaf:

VisionPic.net via Pexels

MAASTRICHT. Studenten die komend jaar (deels) van huis uit - dus online - op uitwisseling gaan, kunnen toch aanspraak maken op de EU-uitwisselingsbeurs Erasmus+. En niet EU-studenten die vanwege uitreisbeperkingen opnieuw een visum moeten aanvragen, hoeven niet zelf voor de kosten van 147 euro op te draaien. Dat doet de UM.

Afgelopen woensdag kwam een reeks van onderwerpen rondom internationalisering aan de orde tijdens een commissievergadering van de universiteitsraad. Zo liet Martin Paul, voorzitter van het college van bestuur, ook weten dat UM-studenten die komend studiejaar niet op uitwisseling willen of kunnen, een minor kunnen volgen bij een andere faculteit. Ook komt er een extra Sustainability-minor aan de UM die studenten in plaats van hun buitenlandervaring kunnen kiezen. “Exchange on campus”, noemt Paul het. 

Tijdens de commissie Operations vroeg raadslid Mark Govers (wp) zich tijdens de bespreking van de kwartaalrapportage af waarom er geen aandacht is voor de overuren van de staf. Hij noemde dat “respectloos”. Het moet op zijn minst vermeld worden in de rapportage, aldus Govers die het een gemiste kans noemde. Zijn kritiek verbaasde vicevoorzitter van het college van bestuur, Nick Bos. Het college heeft immers “in alle berichten aan medewerkers aandacht besteed aan de inspanningen van de staf en zijn waardering uitgesproken. Ik snap niet zo goed wat je nog meer van ons verwacht?”

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)