Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Zittend borrelen aan de picknicktafel

Zittend borrelen aan de picknicktafel

Photographer:Fotograaf:

Loraine Bodewes

Niet gehoest de afgelopen dagen? Geen verhoging of snotterneus? Ook geen huisgenoten met klachten? Mooi, knikt het meisje bij de ingang van het Koko-terrein, achter het spoor aan de Gebroeders Hermansstraat. Dan krijgt de bezoeker een dosering desinfecterende spray over zijn handen en mag hij doorlopen. Net als de rest van de horeca zijn ook de kroegen van de studentenverenigingen weer open. Hoe gaat dat? Observant nam een kijkje bij Koko.

In eerste instantie lijkt het een gewone borrel, buiten voor de kroeg van studentenvereniging Koko. Studenten die bijkletsen met een biertje in de hand. Maar wie beter kijkt, ziet de verschillen met het precorona-tijdperk. Iedereen zit aan een picknicktafel, maximaal met z’n vieren tegelijk. Buurten met vrienden aan een andere tafel gaat met stemverheffing, niet door erbij te gaan hangen. En wie binnen een biertje haalt, moet door de ene deur naar binnen en door een andere weer naar buiten.

Nog een belangrijk verschil: iedereen moet reserveren. “Er mogen iedere avond 30 mensen naar binnen, daar staan ook tafels”, vertelt voorzitter Jordi Janssen. Leden kunnen een tafel bemachtigen door vanaf 12.00 uur die dag een appje te sturen naar een speciaal nummer. De kroeg zit iedere avond vol; twee keer zelfs al om 12.01 uur.

De leden vinden het geen probleem om de extra stap van reserveren te zetten. “Je moet gewoon zorgen dat je die taak aan iemand met verantwoordelijkheidsgevoel overlaat”, grinnikt een student. Om er plagend aan toe te voegen: “Of strenge maatregelen nemen als het niet lukt.”  Een groep vriendinnen die verspreid over twee tafels zit is “vooral blij dat we elkaar weer kunnen zien”. Ze waren van tevoren wel een beetje bang dat het gek zou zijn, zo ver van elkaar. “Maar het valt reuze mee, het is gewoon gezellig.”

Normaal gesproken zijn dit de laatste weken van het seizoen voor de studentenverenigingen. In de zomer gaan de meeste leden op vakantie of terug naar hun ouders. Zal dat dit jaar anders zijn? “Normaal kijken we tijdens de zomer iedere vrijdag of mensen zin hebben in een borrel”, zegt Janssen. “Zo ja, dan gaat de kroeg open. Bij genoeg animo zullen we dat nu ook op andere dagen doen.”

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)