Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Naar een fysieke activiteit tijdens de Inkom? Kom alleen

Naar een fysieke activiteit tijdens de Inkom? Kom alleen

MAASTRICHT. De Werkgroep Inkom heeft – in overleg met de Universiteit Maastricht en de studentenverenigingen – vrijwel alle fysieke bijeenkomsten van het programma geschrapt. Alleen de informatiemarkt op maandag en activiteiten die georganiseerd worden door derden, zoals de City Walk en de Movie Night, gaan door. Daar mogen de deelnemers niet met hun mentorgroepje naar toe, maar ze moeten zich er individueel voor inschrijven.

Op deze manier voldoet de Inkom aan de nieuwe coronamaatregelen die het kabinet afgelopen donderdag afkondigde. De introductieweken mogen doorgaan, maar fysieke bijeenkomsten zijn alleen toegestaan als ze een informatief karakter hebben.

Dat betekent dat de mentorgroepen alleen digitaal bij elkaar komen. Ook zijn er geen registraties op de eerste dag van de Inkom, zegt rector Rianne Letschert, die maandag met de studenten de situatie besprak. “Wie naar de informatiemarkt wil komen, komt alleen (de deelnemers worden verdeeld over shifts, red.) en krijgt daar een welkomsttasje. Ook de picknick in het park voor lunch en diner hebben we geschrapt. Je kunt wel gaan doen alsof daar een informatief karakter aan zit, maar dat is niet zo. De eerstejaars leren elkaar beter kennen, heel waardevol, maar zoals de regels nu door het kabinet zijn ingekleed, kan het niet doorgaan.”

Ook onderdelen als de Summer Blowout – waar zo’n honderd studenten zouden samenkomen voor een borrel – en de meeste keuzeactiviteiten van de studentenverenigingen gaan niet door. “Die draaien om werving en gezelligheid en dat mag allebei niet”, zegt Letschert.

De verenigingen hebben nu drie dagen de tijd om een digitale activiteit op poten te zetten. “Het is een ontzettend drukke week voor ze”, zegt Letschert. “Ook voor de Werkgroep Inkom, die wéér een omslag moest maken. Ik ben echt trots op deze lichting, die het allemaal oppakt en positief blijft. Want het is zwaar voor de verenigingen, die de regels zo goed gehandhaafd hebben de afgelopen maanden, en de WGI, die een programma had opgesteld dat aan alle veiligheidsregels voldeed.”

Dit alles biedt overigens geen garantie dat studenten niet op eigen houtje toch afspreken, merkt Letschert op. “We vragen ze nadrukkelijk dat niet te doen, de mentoren zullen het ontmoedigen, maar studenten zijn ook gewoon burgers van deze stad. En die zie ik evengoed naar buiten gaan en samen komen.”

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)