Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Verslag Inkom 2020

Verslag Inkom 2020

Photographer:Fotograaf:

Observant

DO 20 AUG

- Het volgen van de route gaat misschien niet helemaal goed zonder gids, maar de studenten die donderdagochtend meelopen met de CityWalk missen het toch niet. “Het is zo veel makkelijker om te kletsen met de andere deelnemers. Het is onmogelijk om door de gids heen te praten.” Foto: Joey Roberts

Lees hier het artikel: https://bit.ly/3l2EsBz

WOE 19 AUG

- In het MVV-stadion probeert cantusband Groots met een valse G de sfeer van een cantus door het beeldscherm naar de huiskamer van de Maastrichtse studenten te krijgen. De cantusbundel is dit jaar een pdf, het muziek- en drankfeest zelf is te volgen via een livestream. 

- Iedere ochtend verzamelen zich studenten bij het Sportcentrum voor een pittige workout van UM Sport. Zwetend volgen ze parcours van squats, burpees en buikspieroefeningen. Foto: Joey Roberts

Lees het artikel hier: https://bit.ly/329L88d

DI 18 AUG

- De CultiNight is begonnen. Hier kunnen de eerstejaars digitaal kennis maken met onder andere het Natuurhistorisch Museum en Toneelgroep Maastricht. De Tuna de Maastricht en studententoneelvereneiging Alles is Drama houden interactieve sessies. Het is niet druk, maar dat mag de pret voor de leden niet drukken.

Lees het artikel hier: https://bit.ly/2Fy6If0

- BBQ-en in het stadspark moet mogen. De cafés zouden 24 uur per dag open moeten zijn. Een alcoholisch drankje moet je op straat kunnen drinken. Ontgroening moet worden afgeschaft. Een greep uit de stellingen waarover eerst vier politieke jongerenpartijen dinsdagochtend debatteren en daarna de vier grote Maastrichtse studentenverenigingen.

Lees ook het artikel: https://bit.ly/34eLltK 

MA 17 AUG

- De Inkom is vanavond officieel geopend. Niet vanaf de Markt zoals gewoonlijk, maar vanaf het dak van het MECC. Daar traden DJ's Remco Gaiteros, Freddy Moreira en Sophie Francis op. De Inkom-deelnemers konden via een livestream meegenieten. ​Op het dak zelf waren alleen de organisatie en een paar gasten aanwezig, zoals de ouders van de Werkgroep Inkom, die traditiegetrouw naar de opening komen. Foto: Joey Roberts

Lees het artikel over de opening hier: https://bit.ly/3aDTA3o

- Maar liefst 82 procent van de deelnemers is naar de informatiemarkt op de Tapijnkazerne gekomen. "Dat valt me reuze mee", zegt Milou Berdenis van Berlekom, voorzitter van de Werkgroep Inkom. Omdat het digitale programma van de Inkom dit jaar leidend is, was het ook voor de organisatie de vraag hoeveel deelnemers daadwerkelijk naar Maastricht zouden afreizen.
Lees ook het artikel over de markt: https://bit.ly/2DUHK9v 
 

- De Inkom gaat vandaag van start. De bijna drieduizend deelnemers kunnen inloggen op het online platform dat speciaal voor deze introductieweek is opgezet. Vandaag maken de eerstejaars online kennis met hun groepje, kunnen ze naar de informatiemarkt op de Tapijn en zal de Werkgroep Inkom de week officieel openen via een livestream. 


DI 11 AUG

De Werkgroep Inkom heeft in overleg met de Universiteit Maastricht en de studentenverenigingen vrijwel alle fysieke bijeenkomsten van het programma geschrapt. Alleen de informatiemarkt op maandag en activiteiten die georganiseerd worden door derden, zoals de City Walk en de Movie Night, gaan door. Daar mogen de deelnemers niet met hun mentorgroepje naar toe, maar ze moeten zich er individueel voor inschrijven.


DO 6 AUG

- De introductieweken mogen doorgaan van het kabinet, maar wel met verdere beperkingen. De hele introductie moet zoveel mogelijk online plaatsvinden, fysieke bijeenkomsten kunnen alleen als het om informatieve zaken gaat, ontgroeningen van studentenverenigingen zijn verboden, bijeenkomsten van sport- en studieverenigingen moeten in kleine groepen plaatsvinden, op 1,5 meter afstand, zonder alcohol en tot uiterlijk 22.00 uur. Last but not least moet het hele programma de toestemming hebben van het college van bestuur en de voorzitter van de veiligheidsregio.

 

In dit blog schrijven we dagelijks over (digitale) activiteiten en nieuwsjes gedurende de Inkom, de introductieweek voor eerstejaars van de Universiteit Maastricht.

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)