Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

“Vergeet de anderhalve meter niet”

“Vergeet de anderhalve meter niet” “Vergeet de anderhalve meter niet” “Vergeet de anderhalve meter niet”

Photographer:Fotograaf:

Joey Roberts

Informatiemarkt

MAASTRICHT. “Willen jullie anderhalve meter afstand houden?” De nieuwe studenten bij de ingang van de infomarkt op Tapijn zetten een paar stappen opzij. “Dankjewel”, zegt de ouderejaars, gehuld in een poloshirt van de Inkom.

Het is de week van de Inkom. Maar in de stad is het ongewoon stil, geen ouderejaars die zich opmaken voor vijf dagen feest, geen Inkomgroepjes op weg naar een evenement, geen kroegen die uitpuilen. En ook op de infomarkt deze maandagmiddag - een van de spaarzame fysieke activiteiten van de Inkom 2020 - is het geen drukte van belang. Druppelsgewijs (geheel volgens het protocol) schrijven de eerstejaars zich in en maken een ronde langs de kramen van onder andere de studentenverenigingen, het universiteitsorkest, UM Sport, een grote beddenfabrikant en Studium Generale, organisator van lezingen en culturele evenementen. Halverwege staat de voorzitter van de Werkgroep Inkom Milou Berdenis van Berlekom. Ze maakte met haar team de meest bizarre Inkomvoorbereiding ooit mee. Eerst moest dit voorjaar vanwege corona het hele programma waaraan maanden was gewerkt, omgegooid worden naar deels online, deels fysiek. Toen dat rond was, verschenen er twee weken geleden berichten in de media dat de introducties zouden worden afgelast omdat het coronavirus weer aan een opmars bezig is. Uiteindelijk liet premier Rutte weten dat onder strikte voorwaarden er toch nog iets mogelijk was. “Het was een ontzettende klap, we hadden maanden gewerkt aan een veilige Inkom.” Dan opgewekt: “Het is een kleine winst dat in ieder geval deze markt nog doorgaat, studenten hebben zo toch direct contact met elkaar en de universiteit.”

Een stukje verder drommen een stuk of zes studenten voor de kraam van de stad Maastricht waar uitgelegd wordt hoe het huishoudelijke afval gescheiden wordt. En ook bij de stand van de beddenspecialist - studenten kunnen een bed winnen – staat opeens een klein groepje. Maar niet lang. Een oranje hesje vraagt vriendelijk of ze de anderhalve meter niet willen vergeten.

 

 

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)