Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Springen op hakken

Springen op hakken Springen op hakken

Photographer:Fotograaf:

Joey Roberts

Opening Inkom

“Kom op jongens, wel op de beat hè.” De vijf leden van de Werkgroep Inkom (WGI) staan maandagavond op het dak van het MECC. Hier vindt straks de opening van de Inkom plaats, te volgen via een livestream. Maar eerst moet er geoefend worden. En dan nog een keertje; springen op hakken is geen sinecure.

Om de WGI heen gaan de voorbereidingen voor vanavond door. Alle kabels worden nog eens gecheckt zodat de uitzending vanaf het dak straks vlekkeloos verloopt, de blauwgroene loper (de kleur van deze Inkom-editie) wordt uitgerold en de tafels op 1,5 meter van elkaar gezet. Daar zit straks het handjevol genodigden aan. Waaronder, vertelt logistiek manager Ilva Scherber, de ouders van de WGI-leden. “Het is traditie dat je ouders bij de opening op de Markt zijn. Dat gaat niet door, maar zo kunnen onze ouders toch een beetje meekrijgen wat we hebben neergezet.”

Het podium – waar DJ’s Remco Gaiteros, Freddy Moreira en Sophie Francis zullen optreden – staat zo dat op de achtergrond de skyline van Maastricht te zien is. “We hebben voor deze locatie gekozen om de studenten toch een idee te geven van de stad waar ze gaan studeren”, zegt Scherber.

Sommige crewleden kijken bezorgd naar de lucht. Die is wat donkerder in de verte. Dit openluchtevenement is misschien coronaproof, maar wel afhankelijk van het weer. Vooral voor vrijdag, als de afsluitingsceremonie op dezelfde plek wordt gehouden, is de voorspelling somber: buien en onweer.

Maandagavond houdt de WGI het in ieder geval droog. Het springen gaat ook goed: zonder omgeslagen enkels en op het juiste ritme dansen de studenten de Inkom open.

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)