Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Topstudie en topsport

Topstudie en topsport

Photographer:Fotograaf:

Eigen foto

Portret eerstejaars

Cedric Pots (18) is opgegroeid in Scharn, dus ja, logisch dat hij aan de Universiteit Maastricht gaat studeren. Maar dat ligt in het geval van Pots toch een tikje anders. Al vanaf de vierde klas middelbare school weet Pots dat hij econometrie – of in ieder geval economie - wil studeren en verdiept hij zich in de verschillende opleidingen in Nederland. Dus hij had ook in Rotterdam of Tilburg kunnen eindigen, ware het niet dat de UM als beste uit zijn grondige analyse tevoorschijn is gekomen.

Waarom? “Omdat de Maastrichtse econometrie-opleiding veel meer aandacht besteedt aan skills. In Rotterdam of Tilburg ligt de focus meer op de theorie. Allemaal leuk en aardig maar uiteindelijk gaat het erom wat je met die theorie kunt doen. Anders is het nogal zinloos.”

Ook ziet Pots zichzelf op kamers gaan in Maastricht, maar niet in het eerste jaar. Hij krijgt het namelijk al druk genoeg, niet alleen met zijn studie maar ook met voetbal. Hij is middenvelder bij MVV, in het team onder de 21. “Dat zit direct onder het eerste elftal. Topsport hoor. Dat is ook de reden dat ik niet bij een studentenvereniging ga. Valt niet echt te combineren.”

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)