Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Een kippenfobie en serenade voor nummer 95623489

Een kippenfobie en serenade voor nummer 95623489

Photographer:Fotograaf:

Still uit de virtuele rondleiding door het Natuurhistorisch Museum.

Inkom CultiNight

“Wat voor lied wil jij graag horen, nummer 95623489?” De Inkom-deelnemers die dinsdagavond bij de serenade-avond van de Tuna de Maastricht – onderdeel van de CultiNight – inloggen, krijgen een willekeurig nummer als gebruikersnaam toegewezen. Tja, dat is toch wat lastig in een romantisch lied te verwerken. “Misschien moeten we ze een Spaanse naam geven”, oppert een van de leden. “Zoals Esmeralda.” “Of Henk”, grinnikt een ander.

Tijdens de CultiNight kunnen de eerstejaars digitaal kennis maken met wat Maastricht op cultureel gebied te bieden heeft. Er zijn vooraf opgenomen rondleidingen door het Bonnefantenmuseum, het Natuurhistorisch Museum en de Dominicanenkerk. Ook Toneelgroep Maastricht deelt een filmpje – een scène uit het het stuk Noem het Maar Liefde.

Interactief zijn de serenade-avond van de Tuna en de improv-sessie van studententoneelvereniging Alles is Drama. Net als bij de Tuna is het hier niet druk – slechts een handjevol eerstejaars heeft ingelogd – maar noch bij de acteurs, noch de muzikanten zal dat de pret drukken.

Alles is Drama heeft sinds jaar en dag een improvisatiegroep en vanavond laten ze aan de hand van improv-spelletjes zien hoe dat gaat. “We zoeken een angst, een passie en een geheim”, zegt spelleider Lisa. In de chat kan iedereen ideeën opperen. De leden gaan er vervolgens mee aan de slag. Zoe is bang voor kippen, Jo heeft een passie voor het geluid dat de wind door de bomen maakt en Justins geheim is dat hij niet menselijk is. Ze vertellen hun verhaal, met een handicap: de volgende die de beurt krijgt moet verder gaan midden in de zin waar de vorige is opgehouden.

Of het in de smaak valt bij de eerstejaars valt moeilijk te zeggen. Naar goed Zoom-gebruik staat bij iedereen die niet praat de microfoon op stil en de camera uit.

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)