Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Tapijn krijgt kunstwerk en certificaat voor duurzaamheid

Tapijn krijgt kunstwerk en certificaat voor duurzaamheid

Photographer:Fotograaf:

Joey Roberts

MAASTRICHT. Maandag is het kunstwerk van fotograaf Robin de Puy in het verbouwde carrégebouw op de Tapijnkazerne onthuld. Het is een galerij van portretten – ook van Maastrichtse studenten – die samen de diversiteit waar de Universiteit Maastricht voor staat moet uitdrukken. De foto’s zijn afgedrukt op het dertig meter lange zonnescherm dat voor de glazen pui bij de ingang hangt.

De Puy kwam in januari naar Maastricht om foto’s van studenten te maken in het Bonnefantenmuseum en bij UM Sport. Eerder zette ze al een zwangere vrouw en een 90-jarige op de foto. “Deze portretten moeten samen een soort levenslijn vormen”, zei De Puy toen. “Ik begin meestal met een vorm. Daarna ga ik het invullen met gezichten. Ik vind het altijd een beetje als beeldhouwen.”

De Kunst- en Erfgoedcommissie van de UM koos voor De Puy omdat “diversiteit, wat het thema van het werk moest zijn, bij haar steeds terugkomt”, aldus Mieke Derickx, conservator van de commissie.

Vorige week werd ook bekend dat het Tapijn-carrégebouw dankzij de renovatie de hoogst haalbare kwalificatie van duurzaamheid heeft behaald. Het gaat om het zogeheten ‘BREEAM-NL Excellent’ keurmerk. BREEAM, dat staat voor staat voor Building Research Establishment Environmental Assessment Method, is het meest gebruikte keurmerk in Europa om de duurzaamheidsprestaties van gebouwen en gebieden te beoordelen en te meten.

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)