Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

“Als we ons nu goed gedragen, kunnen we straks weer samen borrelen”

“Als we ons nu goed gedragen, kunnen we straks weer samen borrelen” “Als we ons nu goed gedragen, kunnen we straks weer samen borrelen”

Photographer:Fotograaf:

Joey Roberts

Landelijke coronacampagne #daardoeikhetvoor ook in Maastricht

MAASTRICHT. ‘Mijn vrienden weer een knuffel kunnen geven.’ Het is een van de quotes op posters die vanaf vandaag te vinden zijn in de stad, op de universiteit, de sociëteiten en verenigingshuizen. Studentenverenigingen Circumflex, KoKo, en Tragos doen mee aan de landelijke campagne #daardoeikhetvoor. Een actie van studenten, voor studenten, om hen op het hart te drukken de coronamaatregelen serieus nemen. 

Die foto’s en persoonlijke quotes van studenten - iedere studentenstad heeft zijn eigen ‘fotomodellen’ - moeten ervoor zorgen dat de boodschap écht binnenkomt, aldus de Maastrichtse verenigingen die samenwerken met de Landelijke Kamer van Verenigingen, de verenigde universiteiten, VSNU, en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

“Je merkt toch dat de maatschappij op een bepaalde manier naar studenten kijkt. Alsof we ons niet aan de maatregelen willen houden,” vertelt Luuk Voogelaar, vicevoorzitter van Tragos. Hij twijfelde dan ook geen moment om mee te doen aan de campagne. “Wij staan volledig achter de coronaregels. Samen bereiken we het meest. En als we ons nu goed gedragen, kunnen we over niet al te lange tijd weer samen borrelen en ‘terrassen’.

Circumflex

Ook Tanne Nevels, voorzitter van Circumflex, was meteen om. “Guus (bestuurslid, red.) en ik keken elkaar aan en dachten: hier moeten we iets mee. Tien minuten later belden we de gemeente en de universiteit op.” Op haar sociëteit geldt een zero tolerance-beleid. “We hopen dat onze leden zich ook in de privésfeer aan de maatregelen houden. We drukken hen op het hart om dit te doen.” De posters met uitspraken van medestudenten zullen dat bewustzijn alleen nog maar vergroten, volgens Nevels. Welke quote sprak haar het meeste aan? “Om weer met mijn opa te kamperen.”

KoKo

Quinty de Jong en Maaike Hooghiemstra, respectievelijk vicevoorzitter en voorzitter van KoKo, verwachten dat de campagne zeker impact zal hebben. “Onze leden staan ook op de posters. Het motiveert wanneer je een boodschap ziet van iemand die je (her)kent.”  En ja, het klopt, ze hebben al heel wat normale activiteiten moeten afgelasten door corona, maar ze blijven positief. “Nu organiseren we veel onlineactiviteiten, onder anderen voor de eerstejaars. Die waren zo blij om mensen te ontmoeten in deze tijden. Daar doen we het voor.”

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)