Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Huismeester belde zelf politie

Illegaal studentenfeest Tongerseweg

MAASTRICHT. De politie heeft afgelopen vrijdagavond een illegaal studentenfeest beëindigd in het voormalig Bonnefantencollege aan de Tongerseweg. De huismeester, een medewerker van XIOR (verhuurder van de ruim 250 zelfstandige studentenwoningen in het complex), nam zelf contact op met de politie.

De 48 aanwezigen kregen allemaal een proces verbaal “wegens het niet naleven van de noodverordening [coronamaatregelen, red.]”, schrijft de politie op Facebook. “Ook de aanwezige geluidsapparatuur is in beslag genomen.”

Volgens XIOR-manager Robin Cremers hameren ze er al sinds het uitbreken van corona op dat studenten zich aan de maatregelen moeten houden. Toch ging het vrijdag mis. “De volgende dag hebben we alle bewoners aangeschreven en hebben ze gezamenlijk opgeruimd. Wij blijven met het hele team waken over het naleven van alle maatregelen en blijven ook de studenten wijzen op hun verantwoordelijkheid hieromtrent.”
De komende tijd is de beveiliging “vervroegd en uitgebreid” om herhaling te voorkomen, meldt Cremers. Hoe dat er precies uitziet, is onduidelijk.

Eerder ging het ook in een Rotterdams XIOR-gebouw mis toen zo’n 150 studenten een Halloweenfeest organiseerden. Ook hier werd de beveiliging opgeschroefd. Gemeenschappelijke ruimtes in XIOR worden ’s avonds (voor tien uur) afgesloten om groepsvorming te voorkomen, aldus Erasmus Magazine.

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)