Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Co tijdens Covid: coassistenten in actie

Co tijdens Covid: coassistenten in actie

Photographer:Fotograaf:

Maastrichtse coassistenten geven alvast het goede voorbeeld voor de actie van donderdag. Linksonder Chris Kivit.

MAASTRICHT. Coassistenten in het hele land zullen aanstaande donderdag selfies posten met een mondkapje op of foto’s waarop ze 1,5 meter afstand houden. Met de hashtag #CotijdensCovid willen ze hun medestudenten oproepen om zich aan de coronaregels te blijven houden en een inkijkje geven in hoe hun leven er nu uit ziet.

Er is nogal wat veranderd, zegt Chris Kivit, mastervertegenwoordiger van de Maastrichtse geneeskundestudievereniging Pulse en coassistent op de afdeling jeugdgezondheidszorg. “We zijn erg afhankelijk van de capaciteit die de ruimtes in de ziekenhuizen hebben. Dat betekent dat we soms alleen via videobellen bij vergaderingen, overdrachten of gesprekken met de familie kunnen zijn.”

Daarnaast is tijdens de tweede golf in veel ziekenhuizen de reguliere zorg afgeschaald. “We lopen daardoor minder mee op de poli en worden in het algemeen minder blootgesteld aan de praktijk.” Toch klagen de co’s niet. “In maart lagen de coschappen even helemaal stil”, zegt Kivit. “We zijn allang blij dat we nu door kunnen gaan, dat we kunnen bijdragen aan de zorg. Ziekenhuizen vragen ons ook te helpen op de corona-afdelingen, dat is heel leerzaam.”

De crisis biedt dus ook kansen, maar net als alle studenten missen ook de coassistenten het gewone leven.  Kivit hoopt dat iedereen het op kan blijven brengen om zich aan de regels te houden. “Blijf opletten, willen we met deze actie zeggen. Iedereen is kwetsbaar. Hou nog even vol.” 

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)