Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Grandmaster Flash op de werkvloer

Grandmaster Flash op de werkvloer

muziek: Grandmaster Flash

Iedereen weet het in het onderwijsinstituut van de faculteit Health, Medicine and Life sciences: elke vrijdag vanaf 9.00 uur – ’s ochtends, ja – streamen Jan en Toine disco in hun werkkamer aan de Universiteitsingel 60. Aan het plafond draait dan een discobol (van Toine’s dochter), vanaf de kast schijnt een spot met vijf gekleurde lampen (van Jans zoon), en verspreid over de kamer staan twee boxen en een subwoofer. Het enige wat ontbreekt is een dansvloer met tegels die om beurten oplichten.

“Disco is nostalgie”, zegt Jan van Emmerik (52), applicatie-ontwikkelaar. “Toen wij jong waren, luisterden we naar Donna Summer, Boney M., noem ze allemaal maar op, Grandmaster Flash, als er maar een flinke bas in zat.” Toine Volckerick (53), applicatiebeheerder: “Wij zagen er toen ook ietsje anders uit hè. Lang haar tot op de schouders, een overhemd met bloemen, schoenen met bolle neuzen en wijde pijpen.”

Van maandag tot en met donderdag luisteren de mannen naar Arrow Classic Rock. “Eigenlijk zijn we van scheurende gitaren”, zegt Volckerick. “Een tijdlang draaide ik alleen maar Lou Reed. Jan is meer van Pink Floyd. Op Arrow komt het allemaal een keer of drie in de week voorbij. Maar goed, sommige nummers kun je niet vaak genoeg horen. Die spelen we op normaal volume, maar op vrijdag gaat de muziek harder. Dan werken hier weinig mensen. Ik heb nog nooit iemand op de verwarming horen tikken. We houden natuurlijk rekening met collega’s. Al was ik een keer een verdieping lager en dacht ik dat er ergens metaal werd bewerkt.”

Van Emmerik: “Mensen hebben vooral last van ons als we meezingen. Niet om aan te horen.” Volckerick: “Het zijn eerder een soort kreten dan zang. We staan hier ook weleens met z’n tweeën te dansen maar dat vertellen we niemand.”

Het zal niemand verbazen: de heren werken graag op vrijdag. Volckerick: “Ik maak op vrijdag de meeste meters.” Van Emmerik: “Als ik geconcentreerd bezig ben, heb ik geen last van de muziek. Alleen als de telefoon gaat, ja dan gaat Boney M. wat zachter.”

Tegen de muur staat een doos met nog twee boxen en een subwoofer, gereed om uitgepakt te worden. “We gaan verhuizen”, zegt Van Emmerik. “We komen een verdieping hoger te zitten, op een grotere kamer. Vandaar dat extra setje.”

 

In deze rubriek vertellen studenten en staf over een muziekstuk dat veel betekenis voor hen heeft

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)