Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Open brief: UM maak vaart met duurzaamheidsstrategie

Open brief: UM maak vaart met duurzaamheidsstrategie

Photographer:Fotograaf:

Observant

MAASTRICHT. De Universiteit Maastricht moet concrete plannen maken om haar duurzaamheidsdoelen te halen. Dat zeggen de ruim duizend ondertekenaars van een open brief, die dinsdagmiddag aan het college van bestuur werd overhandigd. Vicevoorzitter Nick Bos nam de brief in ontvangst op de trappen van het bestuursgebouw aan de Minderbroedersberg. Desgevraagd liet hij weten dat het CvB “op termijn” zal reageren op de brief.

De UM heeft een UM 2030 Sustainability Taskforce, maar die heeft volgens de briefschrijvers te weinig slagkracht. “De leden van de Taskforce doen dit werk naast hun gewone taken, of dat nu onderwijs, onderzoek of beleid is”, zei Ezekiel Stevens, studentlid van de universiteitsraad voor de KAN Party en een van de initiatiefnemers van de brief, eerder in Observant.  “Ze hebben te weinig tijd om grote initiatieven te coördineren. Ook lukt het ze niet goed om contact te leggen met de faculteiten. Hierdoor kunnen ze niet meepraten over beslissingen die op dat niveau worden genomen. Tot slot is er vrij veel geld gegaan naar het inhuren van externe experts. Dat is jammer, er is veel kennis binnen de universiteit.”

De briefschrijvers willen dat er een duidelijke duurzaamheidsstrategie komt. Plannen moeten gebaseerd zijn op onderzoeksresultaten en een nieuw duurzaamheidsorgaan – samengesteld uit interne experts, zowel medewerkers als studenten – moet het geheel coördineren, terwijl de universiteit het faciliteert. Aan het hoofd staat een Director of Sustainability.

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)