Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Obsessie

Obsessie

Photographer:Fotograaf: Simone Golob

Mijn grootste probleem is dat ik nieuwsgierig ben. Op het eerste gezicht geen slechte eigenschap, maar in december komt altijd mijn ware aard boven zetten. In december ben ik op mijn slechtst. In december ontpopt mijn nieuwsgierigheid zich tot een ware obsessie en denk ik aan nog maar een ding: cadeautjes.

Het is niet zo dat ik extreem materialistisch ben of teleurgesteld als ik sokken in de verkeerde kleur krijg, maar iets in mij moet en zal weten wat er in een pakje zit. Als er cadeautjes voor mij in de buurt zijn en ik krijg de kans, dan pak ik ze uit. Door jarenlange ervaring heb ik een speciale techniek ontwikkeld waarbij niemand ooit zal weten dat ik de inhoud van een pakje al heb gezien. Ik wil niet te veel verklappen, maar wat je in ieder geval nodig hebt is een scherp mesje en een speciaal soort plakband.

Als kind had ik dit al, maar de obsessie wordt steeds problematischer. Vroeger was de december maand duidelijk:

5 december: sinterklaas

25 + 26 december: kerst

29 december: verjaardag

Deze duidelijke verdeling zorgde ervoor dat ik ook nog wat rust kreeg. Tegenwoordig ligt dit anders. Niemand schijnt de feestdagen nog te vieren op de dagen dat ze gevierd dienen te worden. Sinterklaas kan makkelijk nog op veertien december worden gevierd, een kerstdiner kan makkelijk een week eerder en als het mijn familie beter uitkomt vieren we mijn verjaardag in januari. Wat vroeger slechts momenten waren, duurt tegenwoordig een hele maand. Ook worden de feestdagen met steeds meer verschillende groepen gevierd. Familie, schoonfamilie en vrienden.

We zijn nu halverwege december en ik kan niet meer.

Ik droom al sinds eind november over glimmend inpakpapier, mijn huis heb ik al meerdere keren doorzocht en schuimbekkend controleer ik alle tassen en jaszakken van vrienden. Mijn handen zijn rood van een allergische reactie op het speciale plakband en als ik niet op zoektocht ben, kijk ik alleen nog maar verdwaasd voor me uit.

Laten we asjeblieft terug gaan naar vroeger. Gewoon drie momenten waarop ik cadeautjes kan verwachten. Help me, alsjeblieft.

 

AMoraal

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)