Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

“We hebben één keer gezoend, that’s it”

“We hebben één keer gezoend, that’s it”

Photographer:Fotograaf: Simone Golob

Huize Broeders en Loeders

Vijf studenten wonen in huize ‘Broeders en Loeders’op St. Pieter. Vandaag het verhaal  van Jopie die kerstvakantie heeft en graag huisgenoot Thierry een poets wil bakken.

Met een triomfantelijke beweging knalt Jopie haar fiets tegen die van Diana. Hard Last Christmas fluitend loopt ze huize Broeders en Loeders binnen. Ze werpt een blik in de keuken. Niemand. Dan de huiskamer. Alleen een eenzame kerstboom. Ze loopt – nog steeds fluitend - de trap op en roffelt op de deur van Diana’s kamer en roept: “Ik heb vakantie.” Stilte. Er komt een streepje licht onder de deur door. Dan vrolijk: “Diana, ik weet dat je thuis bent.” Jopie drukt de klink omlaag, maar de deur geeft geen millimeter mee. “Diana?” Stilte. “Diana, is er iets?”

Ja, er is iets, hoort Jopie even later bij een kopje thee en gevulde koek. En nee, het is niet de toets, zoals Jopie dacht. Die was redelijk te doen, vanmorgen. En ook het weerzien met haar ex afgelopen weekend in Amsterdam viel mee.

“Het is Thierry”, snottert Diana. Het hele verhaal komt eruit: ze was vorige week een beetje stoned van een stukje spacecake (Jopie: “Spacecake? Jij?” Diana: “Een studiegenootje was jarig, ik dacht dat het gewone cake was.”) en niet helemaal zichzelf toen ze met kerstboom en al bovenop Thierry donderde. “Ik heb me verschrikkelijk aangesteld Joop, allemaal stomme seks-dingen gezegd. Sorry, sorry.” Jopie kijkt verbaasd naar Diana in haar keurige Prada-trui, Gucci-spijkerbroek en grote roze pantoffels. “Seks-dingen? Jij?”

“Ik wilde hem niet van je afpikken”, zegt Diana terwijl ze in haar theekopje staart.

Jopie, zuchtend: “Thierry is niet van mij. We hebben één keer gezoend, that’s it. Daarna heeft hij me niet meer echt bekeken. Ik weet niet eens of ik daar rouwig om ben. Je kunt totaal niet van hem op aan: de ene keer doet hij heel geïnteresseerd, de dag erna geeft hij geen sjoege.” Diana haalt opgelucht adem en glimlacht naar Jopie. “Ben zo blij dat je niet boos bent.” Maar hoe moet ze Thierry nu onder ogen komen? “Gewoon, doen alsof er niets is gebeurd. Doet-ie zelf ook”, zegt Jopie grimmig en hapt in haar tweede gevulde koek.

Opeens begint Jopie te grinniken. “We gaan Thierry een lesje leren.” Even later hangen de twee gierend boven een ansichtkaart, gericht aan Thierry Poutré: ’Ik zou je graag wat beter leren kennen. Zullen we in het nieuwe jaar een glaasje gaan drinken? Wat denk je van zondag 5 januari om 16.00 uur in café Zondag? Veel groetjes. X’

De volgende ochtend kleppert de brievenbus. Jopie pakt de post en loopt met een uitgestreken smoel naar de keuken. Ze legt een ansichtkaart op tafel. “Thierry, post!”

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)