Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Religie

Religie

Photographer:Fotograaf: Simone Golob

Vroeger kon je nog kiezen. Vroeger was je gabber of skater of kakker. Tegenwoordig is iedereen hipster of probeert dit te zijn, het lijkt wel een religie. Een heldere definitie is moeilijk te geven, toch zijn er wel wat kernwoorden. Vintage meubels, tweedehands kleding en oude boeken. Authenticiteit en persoonlijke ontplooiing, daar draait het om. Zelf voel ik me hier ook wel toe aangetrokken en dus reisde ik afgelopen vakantie naar het bedevaartsoord voor de hipster: Berlijn.

Dus stond ik met 300 anderen lekker authentiek te zijn op een vlooienmarkt. Rekken vol met leren jassen, maar tweedehands en dus: uniek. Jongens met een hele unieke snor en meisjes met rokjes en hele unieke dr. Martens. Ik snoof de muffige tweedehands lucht op en was gelukkig. Ik voelde me helemaal hipster. Er was alleen een probleem met de vlooienmarkt: het feit dat er 300 mensen waren maakte dat het niet underground genoeg was.

Gelukkig had ik nog een geheim wapen. Ik had een tip gekregen van een zeer uniek vriendinnetje, met de garantie dat ik de massa nog voor kon zijn. En dus liep ik drie uur lang door de regen in een totaal verlaten straat. De beloofde underground cocktailbar was dicht, maar gelukkig was een hipster-verantwoord winkeltje wel open. Het was klein en wit en er stond een dj te draaien. In de winkel werd een linnen tas verkocht en een tweedehands spijkerbroek. Verder niets. 

Ik moest hier even van bijkomen, ik had net twintig kilometer afgelegd voor niets. Dus ging ik de eerste koffietent in die ik tegenkwam. Ik bestelde een koffie en ik kon wel wat suiker gebruiken. Dit mocht echter niet van de man achter de kassa. Suiker zou de authenticiteit van de koffie schaden. Toen ik toch aandrong, had hij wel een oplossing. Hij verdween de keuken in en kwam terug met een gigantische brok rietsuiker. Ik kreeg er hamertje en een klein vintage bijltje bij. Zo kon ik als een echte hipster mijn eigen suiker beitelen. Al beitelend viel ik van mijn geloof. Niemand vertelt mij hoe ik mijn koffie drink.

AMoraal

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)