Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

UM-onderzoek in Indiase sloppenwijken

UM-onderzoek in Indiase sloppenwijken

India-project Van Schayck geselecteerd voor TEDxBinnenhof

MAASTRICHT. Met een subsidie van NWO bereidt hoogleraar preventieve geneeskunde Onno van Schayck een onderzoek voor om de gezondheid van de bewoners van de sloppenwijken in Bangalore te verbeteren. En wel door de luchtkwaliteit in de krotwoningen aan te pakken. Ziekten als longkanker en COPD komen er heel vaak voor, vooral bij vrouwen en kinderen die een groot deel van de dag, met name tijdens het koken, in de rook zitten. Samen met technici van de Hogeschool Zuyd zal Van Schayck eenvoudige schoorsteentjes ontwerpen van 2 euro, die de gezondheidsschade moeten beperken.

Het filmpje dat Van Schayck heeft gemaakt over het project, is afgelopen weekend geselecteerd voor TEDxBinnenhof, een initiatief van overheid, bedrijven en kennisinstellingen. Het doel: slimme innovaties tonen aan de wereld; het ministerie van Buitenlandse Zaken doet ook mee, 39 Nederlandse ambassades zullen zogeheten viewing parties verzorgen. Van Schayck is een van de acht sprekers die op 31 maart in de Haagse Ridderzaal een voordracht mogen houden voor onder meer kabinetsleden en Willem-Alexander en Maxima.

TEDxBinnenhof is voor het eerst op touw gezet in 2012. Het is afgeleid van TED (Technology, Entertainment & Design), een Amerikaanse NGO die zich al 25 jaar bezighoudt met “ideas worth spreading”.

Lees volgende week meer over de plannen van Van Schayck

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)