Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

“Het voelt als een verjaardag”

“Het voelt als een verjaardag”

Photographer:Fotograaf: archief Bart Melief

Stukafest Maastricht

 MAASTRICHT. Van de week deed Bart Melief auditie voor het Leids Cabaret Festival, en hij “is door”, weet hij inmiddels. De 31-jarige cabaretier staat donderdag 6 februari op de planken van Stukafest Maastricht, het jaarlijkse studentenkamerfestival. Zijn cabaretprogramma heet Alles wat Melief is. “In vier woorden? Enthousiast betoog met veel grappen. Sorry, vijf woorden…”
Bart Melief, geboren in Tilburg, studeerde Internationale Betrekkingen aan de Rijksuniversiteit Groningen – “ik heb de opleiding afgerond” – maar had een andere droom: optreden als cabaretier, als grote jongen in grote zalen, berucht en beroemd. Die droom heeft hij nog steeds, met dát verschil dat deze steeds meer werkelijkheid wordt. In 2010 won hij de persoonlijkheidsprijs op het Groninger Studenten Cabaretfestival en twee jaar later werd hij eerste op het Leeuwarder Cabaretfestival. Hij is lid van comedycollectief De Hyena’s.
“Ik hield als kind al van optreden: toneel spelen, playbacken, verhalen voorlezen. Ik was vrij bijdehand, wist alles graag beter, ja, eigenlijk zat het er wel al een beetje in.” Uiteindelijk trad hij op waar hij kon en mocht en kan op dit moment ‘leven’ van zijn artiestenbestaan. Dit jaar zet de Maastrichtse organisatie van Stukafest hem op de planken in het Landhuis, bij het Landbouwbelang. Melief treedt die avond, net als veertien andere artiesten – komedianten, muzikanten, theaterkunstenaars en een heuse Asian-German cook – drie keer op.
Melief is kleine cafés gewend, maar een studentenkamer is iets anders, vindt hij. “Geen echte setting met lichten. Het voelt meer als een verjaardag.” Alles wat Melief is is een voorstelling waarin hij teruggaat naar zijn studententijd. Wat zal zijn studentenpubliek zich herinneren van Maastricht als het is afgestudeerd en een tijdje weg is uit de stad? In grote lijnen is zijn programma klaar, maar hij blijft er tot het laatst dingen aan toevoegen.

“Weet jij misschien nog iets waarmee Maastricht in het nieuws is? Het coffeeshopbeleid?”

 

  

 

 

Stukafest Maastricht, donderdag 6 februari, zie facebook.com/stukamaastricht voor de laatste updates. Het merendeel van de voorstellingen is ook voor niet-Nederlanders toegankelijk. Een ronde kost €5; drie rondes inclusief eindparty €15

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)