Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

U-raad genegeerd bij universiteitshoogleraar

U-raad genegeerd  bij universiteitshoogleraar

Photographer:Fotograaf: Loraine Bodewes

MAASTRICHT. De recente benoeming van de eerste universiteitshoogleraar, Peter Peters, heeft enige wrevel veroorzaakt bij de geleding van het wetenschappelijk personeel in de universiteitsraad. Belangrijk struikelpunt, zo bleek tijdens de vergadering vorige week woensdag, is het feit dat de U-raad geheel is overgeslagen toen het besluit viel om überhaupt universiteitshoogleraren te gaan benoemen. Het gaat hier om een nieuwe categorie ‘profilerings’-professoren die de eerste vijf jaar worden betaald uit het centrale UM-budget, niet door een faculteit. Peters krijgt tevens een ton per jaar als werkbudget mee, meldde bestuursvoorzitter Martin Paul. Op de vraag waarom de U-raad niet betrokken was bij het beleid liet Paul weten dat hij dat niet wist. “Het onderwerp ligt op het terrein van de rector, en die kon er vandaag niet bij zijn”, zei hij. Het beleid als zodanig is echter door het college van decanen vastgesteld, voegde hij toe.

Raadslid Arjan Blokland naderhand: “De universiteitshoogleraren worden door het college van bestuur betaald, die beslissing ligt in ieder geval daar. Dus dan had het langs de U-raad gemoeten.”

Rector Luc Soete erkent desgevraagd dat het beleid nog niet met de U-raad is besproken. Dat gaat binnenkort alsnog gebeuren, laat hij weten, in het kader van de discussie over vernieuwing van de HRM-strategie.

Blokland daarover: “We wachten het af. Het klinkt wel als mosterd na de maaltijd.”

 

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)