Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Huiver

Huiver

Photographer:Fotograaf: Simone Golob

Op zoek naar extra openingstijden van de UB kwam ik in een geheim hoekje op de website van de universiteit het volgende pareltje tegen. Onder het kopje Studentenleed staat de ondertitel: “Overkomt het volgende je ook? Lees, huiver en leer!”. Ik stel me voor hoe een Nettie of Rietje uit het magazijn de eervolle taak kreeg om eens een ‘lache stukje’ te schrijven over de meest voorkomende problemen op de UB. Nettie sms’t ook wel eens met haar dochter, dus ze vond zichzelf ook wel de meest geschikte vrouw voor the job.

Nettie stelde zich zo voor dat het voor studenten fijn is dat de grote, boze universiteit zich inleeft in hun belevingswereld en dus beschreef ze drie situaties met drie verschillende hoofdpersonages: Robert, Roberta en Roberto, om het overzichtelijk te houden. Robert is een moderne jongen en dus stuurt hij zichzelf een mailje “met attach”, maar raakt dit bestand kwijt. Hij heeft deze namelijk op de verkeerde schijf opgeslagen en dus zegt de UB: “Nee, Robert, jammer, maar we kunnen je niet meer helpen.” Die domme Robert moet volgende keer beter opletten welke schijf hij gebruikt.

Voor de situatie waarin Roberta haar printopdracht kwijtraakt integreert Nettie  feilloos de sms-taal van haar dochter. Want: Roberta is de opdracht helemaal niet kwijt maar moet wat meer geduld hebben. “Kwestie van ff wachten dus...” Een schrale troost voor Roberta: ook Nettie vindt het feit dat de printers zo langzaam werken om “dol van te worden.” Maastricht University is natuurlijk een instelling met internationale allure en ook dat vergeet Nettie niet. Roberto is namelijk regelmatig spullen kwijt, waaronder zijn shawl. Gelukkig kan hij altijd even navraag doen bij de receptie van de UB. De Netties van de universiteit doen daar niet moeilijk over.

Volgens mij vond ook de baas van Nettie dat haar stukje de plank een beetje missloeg. Hij had het wat korter voor ogen. Maar ze had wel erg haar best gedaan. Nettie had zelfs speciaal een foto gemaakt waar haar eigen pakje L&M-shag op stond. Verder maakte hij zich niet druk over de eventuele lezers. Het aantal studieplekken in de UB is zo laag dat het percentage studenten dat ook daadwerkelijk een oplossing voor dit soort problemen op de website zoekt, geheel verwaarloosbaar is.

AMoraal

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)