Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Wat als Jerry ergens aan een boom bungelt?

Wat als Jerry ergens aan een boom bungelt?

Photographer:Fotograaf: Simone Golob

Huize Broeders en Loeders

Vijf studenten wonen in studentenhuis ‘Broeders en Loeders’ op Sint Pieter. Toms fiets is weg. Huisgenoot Jerry ook.

Vloekend loopt Tom een rondje om het studentenhuis. “Zul je zien, ben ik al te laat, is mijn fiets weg!” Tom parkeert zijn tweedehands Gazelle keurig naast de voordeur, voorzien van het zwaarste kettingslot dat de fietsenmaker hem had kunnen leveren. “Dat kinne ze noets verrekke”, zei hij nog. Het afgelopen jaar waren al vier fietsen uit hun tuin gestolen. “Werk van Maastrichts krapuul”, meende de buurman die hem op een zaterdagmiddag had geholpen een anker in de muur te boren.

Terwijl hij zijn rugzak boos een meter verder schopt, bedenkt hij: had hij zijn fiets gisteravond misschien op het Vrijthof laten staan? Of wacht, hij had hem natuurlijk aan Jerry uitgeleend. Nadat zijn roestige geval was gestolen, had hij geen nieuwe meer gekocht. En ach, Tom deed niet moeilijk. Hij had hem een sleutel van zijn kettingslot gegeven. Toms fiets was Jerry’s fiets, mits hij het even meldde. Maar deze keer had Jerry hem niets laten weten.

“JERRY!” Vanuit de voortuin schreeuwt Tom naar Jerry’s raam. Geen beweging. “Kan het wat zachter vriend”, roept Thierry, een etage hoger, leunend op het hekwerk van zijn dakterras. “Dat jij om tien uur komkommertjes gaat hakken op je werk, moet jij weten. Voor mij is het nog nacht.” “Mijn fiets is weg, Poutré. Ik moet Jerry hebben.”

Tom loopt naar binnen, sprint de trap op en bonkt op Jerry’s kamer. “Doe open.” Hij legt zijn oor tegen de deur. Tom schrikt van Thierry die opeens achter hem verschijnt. “Naughty boy. Wat denk je te horen? Jerry die een blonde schone alle hoeken van de kamer laat zien? Haha. Die Jerry verwent alleen zichzelf. Snap je?” Thierry grijpt Tom in zijn kruis. “Zieke gast”, zegt Tom en duwt hem opzij.

In de keuken treft hij Jopie en Diana. “Hebben jullie Jerry nog gezien? Mijn fiets is weg. Als Jerry ‘m niet heeft, is-ie echt gejat.” Jopie, met een als-je-nu-niet-maakt-dat-je-wegkomt-doe-ik-je-wat-blik bijt een hap uit een suikerbrood. Een paar seconden later valt ze uit tegen Tom: “We hebben wel iets anders aan ons hoofd dan jouw fiets. Weet je wat pas erg is? Dat Diana misschien wel chlamydia heeft, dat ze …” “Jopie, houd je mond”, roept Diana. Tegen Tom, geërgerd: “Jerry is volgens mij al drie dagen niet thuis geweest. Hij neemt zijn telefoon niet op, reageert niet op mijn berichtjes. Het is ook niet niks als je wordt afgemaakt in de pers en nu te boek staat als ‘de grootste fraudeur van Maastricht’.” Jopie: “Eigen schuld, had hij maar niet moeten rotzooien met zijn data.”

“Ik bel zijn ouders”, zegt Tom. “Quadvlieg in Kerkrade, toch?” De dames knikken. De telefoongids levert één treffer op. “Deze mijnheer is geen familie”, zegt Tom als hij het telefoongesprek heeft beëindigd. “Laten we nog even wachten. Hij duikt vast weer op.” Tom twijfelt aan zijn eigen woorden. Wat als Jerry ergens aan een boom bungelt? 

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)