Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

“Heeft d’r pastoer jouw piemeltje beroerd?”

“Heeft d’r pastoer jouw piemeltje beroerd?”

Huize Broeders en Loeders

Huize Broeders en Loeders herbergt vijf studenten. Het is er gezellig, maar de laatste tijd wordt dat minder. Thierry loopt promovendus Jerry tegen het lijf als die zich weer eens in huis vertoont.

"Godverdomme Jerry, wat flik je ons nou man! Stomme teringlijer, kuttekop ..." Thierry hapt naar adem, zoekend naar passende uitdrukkingen om lucht aan zijn gevoelens te geven. Ja, hij wist nog wel wat: "Vuile oplichter, domme karpatenkop, impotente nep-aio, dat zet hier verdomme de hele tent op zijn kop met z'n grappenmakerij! Een beetje je proefschrift opleuken met flauwekul, want ja, wie merkt dat nou en wie kan het wat schelen hè? Een beetje sjoemelen hoort erbij, niewaar? Zo zijn we opgevoed toch, in dat toffe Kerkrade van je? Dat smokkelaarsnest, waar iedereen zijn eigen regels verzint, waar de politie je niks kan maken omdat ze de mensen toch niet verstaan en als ze ze wel verstaan omdat ze er ook vandaan komen, dan, dan.. zijn ze even corrupt als de rest, stop er wat bier in na diensttijd en de zaken zijn geregeld, geef ze je zuster om daar eens stevig overheen te gaan en ze praten nergens meer over...."

Thierry is rood aangelopen, maar klaar is hij nog lang niet. Integendeel, hij komt net lekker op stoom, het voelt goed om eens stevig uit te pakken, dat lucht op. Jerry kijkt hem intussen glazig aan, klaar voor de volgende eruptie.

"En dan is er natuurlijk de kerk hè, daar hadden we het nog niet over gehad, die brengen je de vrees des heren bij, toch? O nee, meer het vlees des heren, hè Jer? Heb je er fijn aan mogen sabbelen jongen, aan de katholieke leuter van dr pastoer? Heeft-ie jouw piemeltje beroerd met zijn in wijwater gewassen tengels? Tja man, dan snap ik wel dat jij denkt dat alles mag, dat niks verboden is zolang het maar in het geniep gebeurt, dat onzelieveheer een oogje toeknijpt als het om de Kirchraojenaoren gaat, want och och och, wat zijn ze zielig, daar in dat puntje van Limburg, die pruttelende afvoerput, wat worden ze gediscrimineerd door de Hollenders, wat hebben ze het zwaar, vroeger in de mijnen al en nu de mijnen al jaren dicht zijn is het allemaal nog veel erger, 12 Years A Slave is er niets bij, wat zijn ze toch slecht bedeeld..." Hij pauzeert even.

Jerry trekt zijn schouders op. "Ben je klaar?"

Thierry denkt na. Dan: "Ja, ik geloof het wel." Hij staat op.

Jerry: "Nee, blijf nou maar even zitten. Ik heb ook nog wat. Iemand heeft je gezien bij die therapeut, hoe heet die vent, die homo die veel verstopte nichten helpt, ik heb helemaal niks tegen homo's hoor, en het zijn mijn zaken niet, maar wat deed jij daar eigenlijk?"

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)