Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Studenten UM doen aangifte tegen Wilders

Studenten UM doen aangifte tegen Wilders

MAASTRICHT. Maastrichtse studenten gaan vrijdagmiddag aangifte doen tegen Geert Wilders. De politicus vroeg vorige week tijdens een speech na de gemeenteraadsverkiezingen aan zijn publiek of ze meer of minder Marokkanen wilden. Het publiek scandeerde “minder, minder, minder”, waarop Wilders zei: “Dan gaan we dat regelen.” Sindsdien doen mensen uit het hele land aangifte tegen hem wegens discriminatie.

De Maastrichtse actie is opgezet door UCM-studenten Robin Vlieger en Marlien van Liempt. “Ik maakte me hier al een tijdje boos over”, zegt Van Liempt. “We hadden het er met elkaar over op Facebook en kwamen zo op dit idee.” De studenten verzamelen om 16.00 uur voor de ingang van het UCM-gebouw om van daaruit gezamenlijk naar het politiebureau te lopen. Of de aangiftes ook daadwerkelijk tot vervolging zullen leiden, durft Van Liempt niet te zeggen. “Of het wel of niet binnen de wet valt, dat weet ik niet, maar het is hoe dan ook een kans om een heel duidelijk geluid te laten horen. We moeten laten zien dat wij als studenten dit niet pikken.”

Inmiddels hebben zich 85 studenten voor het evenement op Facebook aangemeld. “Het gaat heel hard, hoewel niet iedereen daarvan zal komen. Je kunt het niet liken, dus zeggen mensen dat ze aanwezig zullen zijn om aan te geven dat ze de actie steunen. Maar ik verwacht wel vijftig tot zestig mensen.”

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)