Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Job Cohen ontfermt zich over vluchtelingstudenten

Job Cohen ontfermt zich over vluchtelingstudenten

Photographer:Fotograaf: Observant

NEDERLAND. Voormalig PvdA-leider Job Cohen volgt Ruud Lubbers op als voorzitter van Stichting Vluchteling-Studenten UAF. Dat heeft de stichting bekend gemaakt.

“Ik heb hart voor talent. Daarom word ik voorzitter van het UAF”, zegt Cohen op de website van de vluchtelingenorganisatie. Cohen heeft affiniteit met het onderwijs. Hij was ooit rector magnificus van de Universiteit Maastricht en werd staatssecretaris van Onderwijs. De Universiteit Leiden benoemde hem onlangs tot bijzonder hoogleraar rechtsgeleerdheid.

Als staatssecretaris van Justitie was hij in 2001 verantwoordelijk voor de nieuwe vreemdelingenwet. Asielzoekers zouden sneller te horen krijgen of ze in Nederland konden blijven of niet. Er volgde een verharding van het beleid. Die had Cohen niet voorzien, zei hij in een interview met Vrij Nederland.

Gemeenten zouden meer kunnen doen voor vluchtelingen, stelt Cohen in een persbericht van UAF. Ze zouden hen bijvoorbeeld met behoud van uitkering kunnen laten studeren, oppert hij.

Cohens voorganger Ruud Lubbers was sinds 2006 UAF-voorzitter. Hij was twaalf jaar lang premier van Nederland en werd later hoge commissaris voor de vluchtelingen van de Verenigde Naties.

HOP, Bas Belleman

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)