Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

VVD wil opheldering over declaraties Universiteit Utrecht

VVD wil opheldering over declaraties Universiteit Utrecht

Photographer:Fotograaf: archief DUB

NEDERLAND.VVD-Kamerlid Pieter Duisenberg heeft Kamervragen gesteld over de onkosten die het bestuur van de Universiteit Utrecht declareerde.

Afgelopen woensdag pakte de Telegraaf groot uit: het vierkoppige universiteitsbestuur zou een kapitaal hebben gespendeerd aan dure restaurants en reizen naar het buitenland. Tussen januari 2011 en december 2013 werd er een bedrag van 24 duizend euro gedeclareerd, wat neerkomt op rond de tweeduizend euro per persoon per jaar.

Duisenberg wil nu van minister Bussemaker weten of de reisjes en etentjes van het bestuur hebben bijgedragen aan de kwaliteit van het onderwijs. Zelf vindt hij dat het geld beter besteed had kunnen worden.

Volgens de Universiteit Utrecht gaat het om normale vergoedingen, die passen bij de functie van een lid van het College van Bestuur. Aan universiteitsblad DUB legde een woordvoerder uit welke kosten er zijn gemaakt: de bestuurders hebben bijvoorbeeld een smartphone en een abonnement op één landelijk dagblad. De restaurantrekeningen zouden tussen de 54 en 135 euro bedragen.

Op Twitter liepen de reacties op het Telegraafbericht uiteen: de één spreekt van graaiers, anderen reageerden smalend op het in hun ogen lage bedrag. “Telegraaf zal goed schrikken als ze mijn declaraties ziet”, twitterde een Rotterdamse professor.

HOP, Petra Vissers

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)