Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Doe eens onderzoek over de grens!

Doe eens onderzoek over de grens!

MAASTRICHT. De UM wordt een ‘Euraxess service point’. Pardon? Het zal weinig bellen doen rinkelen, hoewel er al meer dan 250 van deze service points bestaan in veertig landen. Het is een ‘loket’ – in Nederland vooralsnog alleen in Tilburg – dat informatie biedt over werken in het buitenland. Euraxess is een EU-initiatief om de mobiliteit van wetenschappers te vergroten. Wie een tijd in een ander land werkt, is de gedachte, doet waardevolle ervaringen op, vergroot zijn horizon en verruimt zijn netwerk.

Volgende week dinsdag, op 15 april, organiseert de UM een symposium over mobiliteit van wetenschappers. Hier krijgen ze onder andere tips over hoe je een netwerk opbouwt in Brussel, maar ook hoe je een aanvraag voor een onderzoeksbeurs schrijft. Spreker Peter van der Hijden, voormalig EU-ambtenaar, geeft er alvast een paar: “Schrijf kort en helder; denk aan de arme beoordelaars die alle voorstellen moeten lezen. En leg het 'hoe' van je voorstel goed uit, liefst met een of twee voorbeelden.”

Op dezelfde dag zal een promotieteam uit Brussel op zijn Europese ‘tour’ Maastricht aandoen (als enige stad in Nederland). Dat gebeurt in een bus die halt houdt op Randwijck (tussen UNS 40 en 50). Daar kunnen onderzoekers een professionele portretfoto laten maken en cv-advies krijgen.

De toekenning van het service point is een bekrachtiging van wat de UM al deed, zegt Véronique Eurlings, manager van het Knowledge Centre for International Staff (KCIS). “Wij proberen het buitenlandse wetenschappers zo makkelijk mogelijk te maken als ze in Maastricht willen werken. We helpen ze met visa, met vergunningen, huisvesting, noem maar op.”

Aan de UM werkten in 2013 ruim 3800 medewerkers, van wie een kleine 2100 een wetenschappelijke baan heeft. Deze groep bestond vorig jaar uit 1300 Nederlanders; 166 Belgen, 230 Duitsers, 214 uit overige EU-landen en 166 uit landen van buiten de EU. In 2013 kwamen in totaal 377 buitenlandse onderzoekers naar Maastricht.

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)