Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Vaginale flora en fauna

Vaginale flora en fauna

Film: Vochtige Streken

Het verhaal: De achttienjarige Helen (Carla Juri) tergt haar puriteinse moeder met haar libertijnse seksuele uitspattingen en onorthodoxe opvattingen over persoonlijke hygiëne. Ze onderzoekt welke groenten het meest geschikt zijn als dildo en gebruikt de geur van haar ongewassen vagina om mannen te lokken. Na een ongeluk bij het scheren belandt Helen met een anale fissuur in het ziekenhuis, waar ze al snel de aandacht trekt met haar schaamteloze gedrag. En ze wordt verliefd op de aantrekkelijke en zachtaardige verpleger Robin (Christoph Letkowski), die haar bovendien bijstaat in haar pogingen om haar gescheiden ouders samen aan haar ziekbed te krijgen.

Smeer wat witverlies achter je oren en zet koers naar de bioscoop, want:

- De verfilming van Charlotte Roche’s schandaalroman Feuchtgebiete opent met een lezersbrief uit Bild: “Dieses Buch sollte weder gelesen noch verfilmt werden. Das Leben hat doch so viel mehr zu bieten als solch ekelhaften Perversitäten des menschlichen Herzens. Wir brauchen Gott!“ Dat citaat doet vermoeden dat de Duitse regisseur David Wnendt vooral wil provoceren, maar Vochtige Streken is eerder fris en fruitig dan vulgair of sensatiezoekend. In christelijke streken zullen er nog wel een paar kijkers te vinden zijn die het hoofd zullen afwenden bij de aanblik van vier mannen die samen over een pizza masturberen (een nieuwe variant op de aloude quattro stagioni), maar Wnendts film is eerder lekker brutaal dan doelbewust choquerend.

- De energieke en kleurrijke videoclipstijl (Trainspotting is nooit ver weg) zit de film als gegoten.

- De jonge Zwitserse actrice Carla Juri vertolkt Helen met de juiste mix van charme, levenslust en kwetsbaarheid.

Hier wordt je een vochtige streek geleverd, want:

- De frisse humor van het eerste deel maakt gaandeweg plaats voor dubieuze psychologie van de koude grond. De seksuele vrijpostigheid van Helen blijkt namelijk –  spoiler alert! – een façade waarachter een onverwerkt trauma schuilgaat.

- Poreuze Streken zou een betere titel zijn geweest voor deze film waaruit in het laatste half uur alle energie en levenslust langzaam weglekt.

Het salomonsoordeel: Een vrolijke achtbaanrit waarbij helaas halverwege blijkt dat iemand stroperige aambeienzalf op de baan heeft gesmeerd, waarna de boel piepend en krakend tot stilstand komt.

Mark Vluggen

 

Check the full film programme here: Lumière

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)