Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

"Mijn opa had een snoepjesfabriek in Horst, dat vond ik heel interessant"

"Mijn opa had een snoepjesfabriek in Horst, dat vond ik heel interessant"

Photographer:Fotograaf: Loraine Bodewes

Kijk ik om me heen, sta ik midden in het leven (Loesje)

Achternaam: Weijers * Voornamen: Maria, Antonia (roepnaam: Mieke) * Leeftijd: 35 * In het dagelijks leven: gebouwenbeheerder en communicatiemedewerker bij SSC * Woonplaats: Maastricht * Burgerlijke staat: samenwonend met Jorg de Vette

Toen

Snoepjesfabriek Mijn opa had een snoepjesfabriek in Horst, dat vond ik heel interessant. Hij maakte onder andere spekjes en speculaas. De fabriek lag achter de gigantische tuin en bungalow van mijn opa en oma. Mijn broer en ik kwamen er heel graag. Niet vanwege het snoepgoed, ik herinner me niet dat we veel zoetigheid kregen, maar omdat het daar zo gemoedelijk was. Alles mocht, we speelden verstoppertje in huis, pingelden op de piano, oma las ons voor, opa maakte grapjes. Tegelijkertijd hing er een serene rust.       Pesten Op de derde klas van de lagere school, nu groep vijf, ben ik een jaar gepest. Ik werd genegeerd. Iemand zei later: we waren je gewoon zat. Waarom? Ik heb geen idee. Misschien vonden ze mij een aansteller omdat ik veel last had van evenwichtsstoornissen. Ik kwam bijna iedere dag huilend thuis, dacht erover om van school te wisselen. Ik heb dit een hele tijd met me meegedragen. Ik wilde bijvoorbeeld altijd aardig gevonden worden, dat is nu gelukkig minder. Na een jaar was het weer over en werd een ander het pispaaltje.     Kiezen Ik had veel moeite om een studie te kiezen. Ik twijfelde tussen de modeacademie in Amsterdam, de kunstacademie in Utrecht, de school voor journalistiek, de toneelacademie. Uiteindelijk werd het op aanraden van kennissen van mijn ouders Schoevers: directiesecretaresse, daarna Europees secretaresse en aanvullend de officemanager applicatie, zodat ik mijn HBO-diploma kon halen. In die tijd ben ik twee keer naar Frankrijk op stage geweest. Dat was geweldig. Ik sprak na een maand – ik kon er niets van – al vloeiend Frans. Ik leer makkelijk in de praktijk. Mijn zelfvertrouwen kreeg een boost. Ik had dat toch maar mooi voor elkaar gekregen: alleen naar het buitenland, zonder kennis van de taal.        Volkstheater Ik zat tien jaar bij het Maastrichts Volkstheater. Ik danste er, zong en speelde toneel. Vaak kreeg ik de rol van femme fatale of vrouw van lichte zeden. [Lachend] Geen idee waarom. Zou het type casting zijn? Na tien jaar was ik er klaar. Dansen was mijn talent, maar het was altijd een gevecht voor een plaats voor op het podium. Ik kwam een keer terug na een vakantie, de indeling op het podium was al gemaakt, toen de choreograaf mij vooraan zette. Een vriendinnetje moest naar achteren. Ze heeft me weken niet aangekeken.

 

Nu

Kans Ik was vaak na twee maanden al weer uitgekeken op mijn baan. Hij was meer dan eens onder mijn niveau, al bouwde ik de functie zoveel mogelijk uit. Sinds een jaar ben ik geswitcht van directiesecretaresse naar communicatiemedewerker en dat is fantastisch. Ik ben heel dankbaar dat het SSC mij die kans heeft gegeven. Ik kan nu eindelijk mijn studie Nima Communicatie-A, die ik tien jaar geleden in de avonduren volgde, in praktijk brengen.      Liefde Jorg is mijn grote liefde. Hij is de eerste man bij wie ik me helemaal op mijn gemak voel. Hij is mijn thuis, mijn rots in de branding.  Ik vind het niet vervelend dat we in hetzelfde gebouw werken (Jorg is hoofd van het Center for European Studies, red.), we werken niet voor de dezelfde afdeling en nu ik geen directiesecretaresse meer ben, kom ik hem ook niet meer in vergaderingen tegen. We fietsen samen naar het werk, dat is gezellig.             Vriendinnen Afgelopen zondag had ik een lunch met mijn lagere schoolvriendinnen. We zijn met zijn vijven en hebben een bijzondere band: we begrijpen elkaar, delen dezelfde historie. Het zijn lieve wijze meiden die het beste met je voor hebben.         Ouders Ik heb een goede band met mijn ouders. Ze zijn apentrots en hebben me altijd in al mijn keuzes gesteund. Ze wonen gelukkig in Maastricht. Lekker dichtbij. Binnenkort gaan we weer samen wandelen, in de omgeving waar mijn opa en oma woonden.

 

Straks

Kinderen Ik hoop dat Jorg en ik op korte termijn een groter huis vinden. Nu woon ik bij hem in en staan bijna al mijn spullen elders. Kinderen? Ik vind ze heel leuk (Jorg heeft een dochter van 4,5), maar heb zelf niet zo’n sterke kinderwens. Mijn oudere broer Chris heeft wel twee kinderen: een dochter van 2,5 en een zoon van vijf maanden. Jorg en ik zijn peetoom en peettante van de jongste. Ik ben gek op die kleine man.              Eigen bedrijf  Ik ben bezig met een cursus imago-stylist, maar door alle drukte ligt die even stil. Ik wil er nog graag een briefje visagie bij halen en dan, naast mijn huidige baan, iets voor mezelf beginnen.           Buitenland Ik zou heel graag een tijdje in het buitenland gaan wonen. Lijkt me een geweldige ervaring. Maar daarvoor moet eerst Jorgs dochter volwassen zijn. Geen punt. Nu maken we mooie reizen. Hoog op mijn verlanglijstje staat Zuid-Amerika, maar mijn grootste wens is een reis door Engeland, Schotland en Ierland. Jorg trekt dat niet zo, hij wil zon en geen regen op zijn vakantie.

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)