Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Mensen scoren

Mensen scoren

"Ik ga verder, ik moet mensen scoren", klinkt het op de Griend waar zich woensdagmiddag sportend en studerend Maastricht verzamelt. Er wordt volop deelgenomen aan danslessen, rugby-, turn- en surfdemonstraties en voetbalwedstrijden (of beter: wedstrijdjes, want twee keer 45 minuten is niet haalbaar) .
Voor de studentensportverenigingen is het sportsevent van de Inkom dé manier om nieuwe leden te winnen. Fyrfad, Uros, Margrieten, Saturnus, Saurus, Red Socks, Let's Dance.... Bedenk een sport en de vereniging staat er met een stand, renbaan, mini-badmintonveld of roeiboten.
Buitenlandse studenten sluiten zich liever, zo is het beeld van de laatste jaren, bij een sportclub aan dan bij een van de grote studentenverenigingen. Vorig jaar onderzocht Observant welke sportvereniging zich het meest internationaal mag noemen. Wat bleek? De Duitsers domineren. Topper was handbalclub Manos; van de 41 leden waren er 25 Duits (najaar 2011). De eer - meeste nationaliteiten én meeste buitenlanders - ging echter naar de voetballers van Red Socks met hun 21 nationaliteiten.

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)