Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Tragoslid zwaar gewond na val dak sociëteit

Tragoslid zwaar gewond na val dak sociëteit

Photographer:Fotograaf: archief

Tragosbestuur gaat veiligheidsregels verder aanscherpen

MAASTRICHT. Studentenvereniging Tragos gaat de veiligheidsregels tijdens feesten verder aanscherpen nu vorige week een eerstejaars student zwaar gewond raakte na een val van het dak van de sociëteit. “We hebben dit jaar al een nieuw hekwerk en prikkeldraad laten plaatsen om dak-toerisme te voorkomen. Misschien moeten we voortaan iemand op het dak laten posten tijdens grote feesten”, concludeert de voorzitter van Tragos, Thomas Lock.

De student in kwestie viel zeker zes meter naar beneden. Hij liep onder andere vijf gebroken ribben op, een gebroken rugwervel en een hoofdwond. Inmiddels is hij geopereerd, ligt hij niet meer op de intensive care en gaat het naar omstandigheden goed met hem, aldus Lock die blij is dat het allemaal goed is afgelopen.

Wat is er gebeurd? Lock: “Van onze eerstejaars wordt verwacht dat ze na afloop van een multizalenfeest – we hebben er vijf per jaar - meehelpen schoonmaken.  Concreet betekent dit dat iedereen die om 01.00 uur ’s nachts nog aanwezig is – we hebben aftekenlijsten - van 05.00 tot 05.15 uur plastic bekertjes moet rapen en in vuilniszakken moet doen. Het is een sport onder eerstejaars om zich daaraan op de meest creatieve wijzen te onttrekken.” Gewoon door de ingangspoort naar buiten glippen is geen optie want daar staan ouderejaars te posten.

De eerstejaars die vorige week gewond raakte, wilde blijkbaar zijn schoonmaakbeurt ontlopen door via het dak van de sociëteit – hier staat een boete van 45 euro op - en de aanpalende speeltuin te ontsnappen. “Hij moest nog twee hekken over, maar is in de (droge) gracht gevallen. Hij had nauwelijks gedronken. Het ergste is dat er niemand bij was. Wij gingen er vanuit dat hij toch naar huis gesneakt was.” Om 6.30 uur die donderdagochtend vond de buurman van de speeltuin –  “gelukkig dat hij er zo vroeg bij was “ - hem. “Hij was toen bij kennis, maar is zeker even bewusteloos geweest.”

Alle eerstejaarsleden van Tragos hebben vorige week meteen een mail ontvangen “in de hoop dat ze er lering uit zullen trekken”, zegt Lock. “Laat dit een les zijn voor ons allen. Kom gewoon even schoonmaken, dat is ook nog eens hartstikke gezellig. Je krijgt nog een biertje ook. Maar doe geen gekke dingen.” Tragos denkt erover om naast de bestaande afrastering, nu ook hekken bij de gracht te plaatsen. “Wij zijn een rijksmonument, dus als we iets willen, moeten we naar de gemeente.” Verder overwegen Lock en zijn bestuur om voortaan iemand op het dak te laten posten tijdens grote feesten. “Er staan al twee mensen standaard bij de deur.”

 

 

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)