Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Cantus krijgt parallelprogramma tijdens Inkom 2014

MAASTRICHT. Het programma van de Inkom 2014 is bekend. Net als in 2013 duurt de introductieweek dit jaar ook weer vijf dagen, van 18 tot en met 22 augustus. De grotere evenementen als de cantus, Heineken Night, Culture Valley, Aquadance en Sportsevent staan nog steeds op dezelfde dag en locatie gepland. De maandag begint met de gebruikelijke inschrijvingen en eindigt met de open feesten. Om half zeven staat de officiële opening gepland op de Markt (de artiesten worden begin juni bekend gemaakt).
Opmerkelijk is het parallelprogramma aan de cantus op donderdagavond. Er draaien op dat tijdstip ook films in filmtheater Lumière. Aanleiding is de minimumleeftijd voor alcohol die per 1 januari 2014 omhoog is gegaan van 16 naar 18 jaar, vertelt Elsemieke Hoet, voorzitter van de Werkgroep Inkom. “De films zijn voor alle deelnemers, dus ook voor mensen die wel 18 zijn.”
Overigens is de hele Inkomplanning toegesneden op de nieuwe maatregel. “Iedere deelnemer krijgt een polsbandje. Dat van de student onder de 18 heeft een ander kleurtje dan dat van de 18-plusser. Zo zien ze aan de bar meteen wie er wel en wie er geen alcohol mag.” Het merendeel van de deelnemers is ouder dan 18, maar net als vorig jaar rekent men toch nog op zo’n 8 procent voor wie een glas bier een no go is.
Verder is het festival op dinsdagmiddag – kennismaking met de studentenverenigingen – verzet van het Stadspark naar de sintelbaan, naast het politiebureau. “Daar hebben we meer ruimte.” De Maastricht Market op vrijdagmiddag langs de Maasboulevard is nieuw. “We merkten dat studenten graag de stad beter willen leren kennen, en los van het feit dat ze natuurlijk al veel zien en meemaken gedurende de hele week, bieden we op vrijdag rondleidingen door de stad en boottochten over de Maas aan. Deze worden gecombineerd met een lunch, muziek en infostands.”

 

 

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)