Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Toch een centrum voor onderwijsvernieuwing

MAASTRICHT. Er komt toch een universitair centrum voor onderwijsvernieuwing,  onder de naam EdLab. Deze keer wordt het een echt gebouw, geen virtueel instituut, onder leiding van FHS-decaan Harm Hospers.

Het eerste plan voor een ILP van een groep onderwijskundigen onder wie prof. Wim Gijselaers, strandde eind vorig jaar bij het college van bestuur. Dat vond de ideeën te weinig praktisch en de ingediende begroting te hoog. De kerngroep bedankte vervolgens voor de eer om een aangepaste versie te maken, waarop in het universitaire managementteam van decanen en college van bestuur is besloten dat Hospers een tweede poging zou doen. Die poging lijkt vruchten af te werpen, zozeer dat Hospers verwacht al in september te kunnen beginnen. Het centrum komt waarschijnlijk in een van de gebouwen van de Tapijnkazerne en zal vooral draaien op expertise die in de faculteiten aanwezig is. Zo’n 15 medewerkers zouden dan een of twee dagen per week naar het centrum verkassen. Hospers hoopt met dit initiatief de afnemende binding van zowel staf als studenten met het onderwijs weer te vergroten. Een van de doelen is de vernieuwing van het probleemgestuurd onderwijs. Ook de international classroom zou een impuls moeten krijgen. Verder is het de bedoeling om de ‘excellentie’-programma’s als Marble en Premium aan het centrum te verbinden, net als het MIAS, Maastricht Institute for Advances Studies, een interdisciplinaire virtuele groep van onderzoekers die uiteenlopende gebieden bestrijkt als neuropsychofarmacologie, economic engineering en onderwijsvernieuwing.

Het centrum krijgt voorlopig vijf jaar subsidie van het college van bestuur, een miljoen per jaar. Door te schuiven met verschillende potjes kan dat bedrag eventueel tot anderhalf miljoen oplopen.

Volgende week in Observant meer over het reeds bestaande project EdLab

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)