Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Kiezen

Kiezen

Photographer:Fotograaf: Simone Golob

We moeten weer kiezen. Wie zal er in de faculteitsraad plaatsnemen? Wie in de universiteitsraad? Ik heb geen idee op wie ik moet stemmen en ik weet dat ik niet de enige ben. Het probleem is dat het enige duidelijke verschil dat ik tussen de partijen zie de kleur van hun truien is. Niemand lijkt echt een duidelijke mening te hebben, iedereen verschuilt zich achter het logo van zijn partij.

Die verschillen zullen er wel degelijk zijn. Ze moeten alleen een eigen gezicht krijgen. Op Facebook heeft iedereen dezelfde foto. Iedereen lacht even hartelijk in de camera en iedereen is strak in het pak, want: we zijn serieus, maar toch benaderbaar. Iedereen is vol van verbeteringen en natuurlijk staat de ‘internationalisering’ weer hoog op de agenda. Mijn stem lijkt vooral bedoeld om het CV van de kandidaten op te leuken. Ik mis de felle discussies, de schuimbekkende kandidaten. Ik wil geen gezellig boekenclubje. Ik wil mensen die een verschil maken, zelfs als ik het er niet altijd mee eens ben.

Waar zijn de uitschieters? De schandalen? Als je dan toch politicusje gaat spelen, neem dan ook een voorbeeld aan diegenen die het voor ‘het echie’ doen. Dan hebben we echt iets te kiezen.

Waarom wordt er niet ongegeneerd met modder gegooid?

Waarom wordt niemand zoenend met een tutor in een donker kroegje betrapt?

Waarom vraagt niemand of we meer of minder Duitsers willen?

Waarom is er geen enkele vrouw met baard?

Dus weg met die slappe foto’s. Weg met die verschrikkelijke truien. Weg met die flyers. Geef ons zin om ons werkelijk in jullie standpunten te verdiepen. Laat ons werkelijk de verschillen zien.  Verzin iets, ik heb slechts wat suggesties gegeven. Al zou een vrouw met baard toch wel erg leuk zijn.

AMoraal

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)