Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Verkiezingsuitslag: NovUM-Dope: 22-22

Verkiezingsuitslag: NovUM-Dope: 22-22 Verkiezingsuitslag: NovUM-Dope: 22-22

Photographer:Fotograaf: Observant

MAASTRICHT. Vorig jaar leverde Dope al zes zetels in, maar was nog steeds de machtigste politieke studentenpartij van de Universiteit Maastricht. Sinds vandaag moet Dope de macht delen met NovUM dat net zoveel zetels in de verschillende raden haalde: 22. Dat blijkt uit de verkiezingsuitslag die vanmiddag onder luid gejuich bekend werd gemaakt in het Kruithuis.

Dope is nu nog alleen in de faculteitsraad van psychologie oppermachtig: vijf van de vijf zetels en net als in 2013 en 2012 zonder verkiezingen omdat het aantal kandidaten gelijk was aan het aantal te verkiezen studentraadsleden. In de raad van de faculteit Health Medicine and Life heeft Dope nog een kleine meerderheid (vijf tegen vier), maar in de faculteitsraad van de School of Business and Economics leidt NovUM (drie tegen twee), net als in de universiteitsraad (vijf tegen vier).

Vox (in 2012 opgericht door studenten van studieverenigingen van de faculteit Arts and Social Sciences van FaSoS, Orakel en Concordantia) haalde in totaal één zetel in die raad. De overige vier gingen naar NovUM.

De opkomst was wederom niet hoog en schommelde tussen 40 procent (faculteit Humanities and Sciences) en 26 procent (FaSoS, SBE en universiteitsraad).  

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)