Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Herinneringen in de vorm van een lach

Herinneringen in de vorm van een lach

Photographer:Fotograaf: Observant

Foto’s maken van jezelf in historische kledij, dansen op de muziek van de Haagse popband Splendid, korte toneelvoorstellingen van onder andere Alles is Drama en studenten van de toneelacademie, eerstejaars die tussen brandende kaarsen wandelen of in groepjes in het gras zitten. Dat alles was donderdagavond te vinden in het stadspark tijdens Culture Valley van de INKOM 2012.

Een hoogtepunt: het kunstproject Et je ris van Maastricht Culturele Hoofdstad 2018, waar eerstejaars hun herinneringen aan thuis in de vorm van een lach aan Maastricht konden geven. Hoe? De studenten kregen een stuk katoen waar zij hun namen opschreven. Hun gezichten werden geschminkt en voorzien van een grote lachende mond. Vervolgens werd er een afdruk op een stukje stof gemaakt terwijl de student in kwestie de opdracht kreeg om te denken aan een bijzonder moment thuis, bij zijn familie.

Wat er op het eerste gezicht uitziet als een ontspannen gezichtsmassage, blijkt een emotioneel moment. Uiteindelijk werden alle afdrukken deel van een groot sculptuur gemaakt door de kunstenaar William Otermans. “Het leek me gaaf om mee te doen”, zei student Jonathan Begley, 20, uit Finland. “relaxed en opgewekt.” Sommige studenten wassen daarna de lach weer van hun gezicht, maar niet iedereen. 

Marie Rosenkranz

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)