Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Juichpak

Juichpak

Photographer:Fotograaf: Simone Golob

“Ze hadden hem niet meer in mijn maat”, zei een vriendin terwijl ze een rondje draaide. De vriendin had het over het juichpak van Roy Donders dat ze die middag bij de Jumbo had opgehaald. “Maar zo zit het wel lekker los”, zei ze. Ik zei dat ik dacht dat het sowieso een mannenpak was, maar volgens haar was het uniseks. Ik stelde voor dat ze ook zo’n sexy jurkje kon aantrekken. “Dat leidt alleen maar af van het voetbal”, zei ze terwijl ze zichzelf in haar juichpak bekeek.

Met het WK mag niet worden gespot leerde deze vriendin mij. “Er moet zoveel mogelijk goede energie naar onze mannen worden gestuurd”, zei ze. Daarom had ze zichzelf ook via een YouTube goeroe gehypnotiseerd, ze was er van overtuigd dat ze haar eigen interne rust kon overdragen op het Nederlands elftal. 

“Is dat niet gevaarlijk?”, vroeg ik.

“Het is een risico dat ik graag voor onze jongens over heb”, zei ze bloedserieus.

Toen moest ik helpen met het verschuiven van de bank. Ik zei dat het daar misschien al wel een beetje vroeg voor was. “We mogen niets aan het toeval overlaten”, zei ze.

Ze wilde alvast uitproberen welke plek in de kamer het juiste uitzicht op de televisie gaf, maar ook strategisch dicht bij de koelkast was. Ik moest timen hoe lang het duurde om op te staan, een biertje te pakken en weer terug te keren naar de bank. Uiteindelijk was ze tevreden met elf seconden. “Voor elke speler een seconde”, zei ze. Toen knipten we oranje naamkaartjes uit karton, zodat iedereen die kwam kijken zijn eigen plek had en er geen ruzie kon ontstaan. Ook dat zou afleiden van de wedstrijd.

“Ik ga wel hier zitten”, zei ik bij een stoel die naast de boekenkast stond.

“Helemaal daar achteraan?”, vroeg ze, “dan kun je de wedstrijd amper volgen!”

“Dat komt wel goed”, zei ik en zag dat er achter de boekenkast een uitsparing zat. Precies groot genoeg om een aantal tijdschriften te verstoppen die me door de wedstrijd heen gaan helpen.

Een mens kan niet genoeg afleiding gebruiken.

AMoraal

 

 

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)