Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Doei

Doei

Photographer:Fotograaf: Simone Golob

Ik heb een hekel aan afscheid nemen. Vooral als je iemand net voor het eerst hebt ontmoet, wat doe je dan? Meteen kussen, een hand geven of van een afstandje met een slap handje zwaaien? Lastig. Nog lastiger is als je afscheid moet nemen van iets dat je twee jaar lang iedere week hebt gedaan, maar nooit over dat ongemakkelijke moment van afscheid nemen hebt nagedacht. Nu is dat moment gekomen en ik ben totaal onvoorbereid.

Misschien een emotioneel afscheid. Ik zou kunnen schrijven hoeveel ik heb geleerd van deze column. Of hoe ik zelfs tijdens de zwaarste weken altijd een beetje vrolijk werd als ik een e-mail van mijn redacteur kreeg omdat hij de allerleukste naam heeft. Echt, zoek het maar eens op. Of hoe deze column me in emotionele tijden me heeft geholpen de juiste woorden te vinden. Ik denk dat niemand hier op zit te wachten.

Ik zou kunnen reflecteren op de hoogte- en dieptepunten. Dan zou ik een hoogtepunt benoemen. Bijvoorbeeld hoe een column over een niet nader te noemen sportgala leidde tot massale verontwaardiging. Sarcasme bleek niet voor iedereen weggelegd. Het beste argument: “Wat denkt ze wel niet met haar dikke neus.” Ik heb gehoord dat dit jaar weer een genadeloos succes was en het er behoorlijk heftig aan toe ging. Dit jaar waren er zelfs vijf mensen een beetje aangeschoten. Ik zat er met mijn column dus behoorlijk naast. Ook zou ik dan over een absoluut dieptepunt schrijven. Misschien hoe ik bij het zien van onderstaande illustratie wekelijks werd geconfronteerd met bovengenoemde dikke neus.

Of zal ik mensen bedanken, zoals bij een prijsuitreiking? De redactie van Observant mag dan natuurlijk niet vergeten worden en niet alleen vanwege de leuke namen. Of iedereen die een hoofd- of bijrol heeft gespeeld in mijn columns. Deze column werd mede mogelijk gemaakt door jullie, want mijn leven zelf is eigenlijk best wel saai. Of misschien moet ik de mensen die elke week mijn column hebben doorstaan in het zonnetje zetten: ik weet dat niet alleen het schrijven van deze column elke week een opgave was.

Nee, laat ik het afscheid kort houden.

Doei.

AMoraal

Dit is de laatste column van Anne Moraal. Ze verlaat Maastricht met een bul en gaat elders aan het werk. De redactie van Observant  wenst haar veel succes. Bedankt Anne, het ga je goed!!!!!

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)