Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Gesprek UM met dierenactivisten

Gesprek UM met dierenactivisten

Photographer:Fotograaf: archief Observant

MAASTRICHT. De Universiteit Maastricht gaat in op het verzoek van de Anti Dierproeven Coalitie (ADC) tot een gesprek. Dan zal de decaan van de Faculty of Health, Medicine and Life sciences (FHML) tevens de petitie in ontvangst nemen die de ADC op internet heeft georganiseerd tegen de proeven met 39 labradors. Vandaag stond de teller rond 17.00 uur op bijna 115 duizend ondertekenaars. Wanneer de ontmoeting plaatsvindt, is nog niet bekend.

Vandaag (donderdag 28 augustus) heeft het college van bestuur een verklaring uitgegeven waarin het zegt “er onverkort aan vast te houden” dat dierproeven noodzakelijk zijn.

Verder wordt gewezen op de veranderende wetgeving rond dierproeven als gevolg van Europese regelgeving. Zo komt er een landelijke commissie die toezicht zal houden op het werk van de afzonderlijke Dier Experimenten Commissies. In afwachting daarvan wil de UM nu al naar de eigen praktijken kijken. De UM-woordvoerder: “Opereren we nog conform de regelgeving? En nu die verandert: wat betekent dat voor de UM? We willen laten zien dat we niet doof en blind zijn voor de bezwaren van dierenactivisten. Misschien is er in de loop der jaren enige bedrijfsblindheid bij ons ingeslopen.”

Hij benadrukt echter dat deze opstelling geen diskwalificatie van het werk van de DEC aan de UM inhoudt. Collegevoorzitter Martin Paul bevestigt dat: “De activisten beweren dat de DEC maar wat aanrommelt. Wij zijn er van overtuigd dat de commissie het goed doet, maar dat is ons woord tegenover het hunne. Daarom zeggen we nu: laat externe deskundigen er maar eens naar kijken.”

 

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)